Politiikka

Keskusta linjasi tiukasti Väyrysestä – nyt puhuu Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja: ”Tässä kohtaa tällä ei ole mitään vaikutusta meihin”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Keskustan puheenjohtajaksi jälleen pyrkivä Paavo Väyrynen ei saa olla toisen puolueen jäsen, jos hän haluaa keskustan puheenjohtajaksi.

Oman kansalaispuolueensa toissa vuonna perustanut Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että pyrkii keskustan puheenjohtajaksi.

Puoluehallitus keskusteli Väyrysen tilanteesta kokouksessaan, joka alkoi aamuyhdeksältä puoluetoimistolla Helsingissä.

Minä en ole pyrkimässä keskustan puheenjohtajaksi enkä varapuheenjohtajaksi.

Myös sillä on spekuloitu, että Väyrynen saattaisi hakea tilapäistä eroa Kansalaispuolueen jäsenyydestä tavoitellessaan keskustan puheenjohtajuutta. Keskustan puoluehalllituksen mukaan reilun kilvan vähimmäisehto on se, että kaikki ehdokkaat ovat keskustan jäseniä sekä ennen että jälkeen puoluekokouksen.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtajan Piia Katteluksen mukaan Väyrynen on yhä kansalaispuolueen jäsen. Tuoreella keskustan puoluehallituksen linjauksella ei ole hänen mukaansa mitään vaikutusta puolueeseen.

– Minä en ole pyrkimässä keskustan puheenjohtajaksi enkä varapuheenjohtajaksi. Kansalaispuolue on kansalaispuolue ja Väyrynen on tehnyt tässä omia henkilökohtaisia ratkaisuja ja hän on yksityishenkilönä ilmoittanut lähtevänsä tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta. Tässä kohtaa tällä ei ole mitään vaikutusta meihin, Kattelus sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat