Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Keskustaa ei murskata” – Annika Saarikon mukaan aamun gallup on “raadollinen osoitus” luottamuksen menetyksestä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Valtiovarainministeri Annika Saarikko saapuu puhumaan medialle eduskunnan täysistunnon yhteydessä Helsingissä 7. joulukuuta.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoo, että puheenjohtajan kannatus mitataan eduskuntavaaleissa. Päätökset jatkosta tehdään hänen mukaansa vasta vaalien jälkeen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Saarikon mielestä olisi poikkeuksellista, jos huono tulos kannatuskyselyssä ei poikisi puolueen sisällä kriittistä keskustelua myös puheenjohtajan asemasta. Ylen kyselyn tulos oli puolueen historian huonoin.

Saarikko toteaa STT:lle, että yhtä suurta ristiriitaa kuin luonnonsuojelulaissa ei ole jäljellä olevissa lakipaketeissa, eikä keskusta siten ole lähtemässä hallituksesta ennen aikojaan.

Facebook-päivityksessään Saarikko sanoo olevansa varma, että Suomi tarvitsee keskustaa.

– Yhtä totta on myös se, että olemme menettäneet paljon suomalaisten luottamusta. Ylen tuorein gallup on tästä raadollinen osoitus. Luottamuskyselyiden viesti on jo pidempään ollut meille vakavaa luettavaa, Saarikko kirjoittaa.

Saarikko tunnustaa hallitusyhteistyön olleen viime viikkoina vaikeaa. Keskusta on hänen mukaansa puolustanut tiukasti omia arvojaan.

– Emme kiistoja toivo, emme niistä nauti, emmekä niistä ajattele hyötyvämme. Negatiivinen julkisuus on hinta, jonka joutuu maksamaan kantansa puolustamisesta. Ei meillä ole ollut harhakuvitelmia asiassa.

Lisää aiheesta

PARHAILLAAN keskusta keskittyy Saarikon mukaan hoitamaan suomalaisten ja koko Suomen asioita ja tarjoamaan keskustalaisen vaihtoehdon eduskuntavaaleissa tuleville vuosille.

– Vaikka tuntuu nyt siltä, että Keskustaa lyödään joka puolelta, periksi ei anneta. Keskustaa ei murskata. Nyt sisumme mitataan.

– Kutsun tänään etäyhteyksin keskusteluun kanssani Keskustan upeat eduskuntavaaliehdokkaat sekä keskustapiirien johdot eri puolilta Suomea. Haluan kuulla tunnelmista ja kertoa tulevasta työsuunnitelmasta, Saarikko toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE