Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Keva: Tietoisuus oman eläkkeen suuruudesta kohenee eläkeiän lähestyessä – vain 3 prosenttia tietää eläkkeensä eurolleen

iStock

Vain kolme prosenttia kansalaisista tietää tarkasti oman tulevan eläkkeensä määrän ja joka kolmas on siitä suurin piirtein tietoinen, kertoo eläkelaitos Kevan teettämä kyselytutkimus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tietoisuus kohenee eläkeiän lähestyessä. 60 vuotta täyttäneistä tulevista eläkeläisistä 78 prosenttia oli kyselyssä suurin piirtein kartalla tulevasta eläkkeestään. Ikäryhmässä 50-59 vuotta osuus oli reilu puolet.

Alle 30-vuotiaista tulevan eläkkeensä määrän tiesi alle neljännes.

Kaksi kolmesta vastaajasta tiesi löytävänsä tietoa oman eläkkeensä suuruudesta kirjautumalla oman työeläkelaitoksensa verkkopalveluun. Tietoa haettiin myös eläketurvasta kertovilta verkkosivuilta ja oman työeläkelaitoksen henkilökohtaisesta neuvonnasta.

Kyselyn mukaan ihmiset alkavat miettiä eläkkeelle jäämistä 50 ikävuoden jälkeen. Yli viisikymppisistä kaksi kolmesta tietää, milloin voi jäädä vanhuuseläkkeelle. Kuusikymppisistä tarkan eläköitymisikänsä tietää jo 93 prosenttia. Nuoremmilla ikäluokilla osuus jää selvästi pienemmäksi.

Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander pitää tuloksia varsin luontevina.

-  Kun eläkkeelle jäämisen aika lähestyy, niin myös tietoa eläkkeen määrästä ja tarkasta eläkeiästä ryhdytään hakemaan. Positiivista on huomata, että työeläkelaitosten tarjoamat verkkopalvelut ovat saavuttaneet suuren suosion, Kiander arvioi tiedotteessa.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi liki 4  400 ihmistä. Virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE