Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

KHO: Apulaispormestari Sinnemäki ei ollut esteellinen Meilahden huvila-alueen kaavoituspäätöksessä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Apulaispormestari Anni Sinnemäki kirjoitti huussin liitutaululle avatessaan Helsinki-huussin eli uuden julkisen kuivakäymälän Pornaistenniemen ulkoilualueella Helsingissä 30. syyskuuta 2021.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) ei ollut esteellinen Meilahden huvila-alueen kaavoituspäätöksessä, katsoo korkein hallinto-oikeus (KHO). Asia koskee vuonna 2016 tehtyjä poikkeamispäätöksiä asemakaavasta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Poikkeamispäätös tehtiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Sinnemäki toimi tuolloin Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

KHO:lle tehtiin useita valituksia, joiden mukaan Sinnemäen läheinen ystävä asui poikkeamispäätöksellä rakennetussa rakennuksessa. Poikkeamispäätöksen nojalla alueelle rakennetussa paritalossa asuu näyttelijä Pihla Viitala.

Sekä Sinnemäki että Viitala ovat aiemmin olleet naimisissa säveltäjä Kerkko Koskisen kanssa.

KHO:n mukaan selvityksenä ystävyydestä valituksissa oli muun muassa yksittäinen osallistuminen Sinnemäen vaalikampanjatilaisuuteen puhujana sekä sosiaalisessa mediassa mainittu yhteydenpito ja poliisin aloittama esitutkinta Sinnemäen esteellisyysperusteella.

Sinnemäen mukaan rakennuksessa asuva Viitala ei ole hänen läheinen ystävänsä, vaan osa laajaa tuttavapiiriä. He ovat Sinnemäen mukaan tavanneet noin kerran vuodessa.

KHO katsoo, että ollakseen erityisen läheinen henkilö tulisi osapuolilla olla vastaavanlainen suhde kuin perheenjäsenellä tai muilla lähisukulaisilla. KHO:n mukaan tällaista läheistä suhdetta Sinnemäellä ei ole Viitalan kanssa, minkä vuoksi Sinnemäki ei ollut esteellinen käsittelemään asiaa valtuustossa.

KHO piti voimassa hallinto-oikeuden aiemman päätöksen.

Aiemmin kerrottiin, että poliisi epäilee Sinnemäkeä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Poliisi ei ole toistaiseksi tiedottanut esitutkinnan päättymisestä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE