Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

KHO: Irakilaismiehelle pitää myöntää turvapaikka – miehen kertomus seksuaali- ja sukupuoli-identiteetistään oli johdonmukainen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) kumosi tiistaina aiemmat päätökset asiassa, jossa miehen kanssa seurustelleen irakilaismiehen turvapaikkahakemus oli hylätty.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus eivät olleet pitäneet miehen kertomaa seksuaalisesta suuntautumisestaan uskottavana. Mies kertoi seurustelleensa miehen kanssa Irakissa viiden vuoden ajan. Lisäksi hän kertoi pukeutuvansa ja käyttäytyvänsä kuin naiset.

KHO:n mukaan miehen kertomus oli johdonmukainen. Myös asiassa tehty muu selvitys, kuten lääkärinlausunto, tuki sitä.

KHO korosti vuosikirjapäätöksessään, että ymmärrys seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä voi olla vain henkilöllä itsellään. Näin ollen henkilön oma kertomus on siitä keskeisin näyttö.

KHO katsoi, että miehellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi kotimaassaan. KHO palautti asian Maahanmuuttovirastoon turvapaikan myöntämiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE