Politiikka

”Kierrätyksen suurena ystävänä olen ajatellut omaa uusiokäyttöarvoani” – Stefan Wallin ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

RKP:n kansanedustaja ja entinen ministeri Stefan Wallin ei aio asettua ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Wallin kertoo asiasta Åbo Underrättelser -lehdessä ilmestyneessä kolumnissaan.

Wallin kertoo olevansa avoinna uusille haasteille työmarkkinoilla, muttei sulje kokonaan pois, että poliittinen ura vielä jatkuisi.

– Toisaalta tuntuu järkevältä lopettaa, kun eduskuntatyö vielä tuntuu hauskalta, toisaalta en halua tukkia tien poliittiselle jälkikasvulle Varsinais-Suomessa. Kaksi minulle tärkeää sanontaa sopivat oivallisesti tähän tilanteeseen: pitää lopettaa niin kauan, kun joku vielä kysyy miksi. Ja kaikella on aikansa, Wallin kirjoittaa.

Wallinin mukaan kaksitoista vuotta Turunmaan ja Varsinais-Suomen edustajana eduskunnassa tuntuu sopivalta. Hän on tullut valituksi kolme kertaa, 2007, 2011 ja 2015, saaden keskimäärin yli 11 000 ääntä.

– Kierrätyksen suurena ystävänä olen luonnollisesti ajatellut myös omaa uusiokäyttöarvoani ja sitä, miten kokemukseni politiikasta ja hallinnosta voidaan hyödyntää jatkossakin.

Wallin kertoo kolumnissaan myös, että hänelle on aina periaatteessa vierasta sulkea ovia kokonaan takanaan.

– Siksi en sulje pois sitäkään vaihtoehtoa, että poliittinen ura vielä jatkuu, muissa yhteyksissä. Se jää nähtäväksi, Wallin sanoo.

Hän on tällä hetkellä ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Wallin oli RKP:n puheenjohtaja vuosina 2006–2012.

Wallin on toiminut myös ympäristöministerinä, pohjoismaisena yhteistyöministerinä, kulttuuri-, urheilu- ja tasa-arvoministerinä sekä puolustusministerinä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat