Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Kiinan talouskasvu hidastui odotettua enemmän – maan taloutta piinaa myös energiakriisi

Lehtikuva

Kiinan talouskasvu hidastui odotettua enemmän 4,9 prosenttiin viimeisimmällä vuosineljänneksellä heinäkuun ja syyskuun välisenä ajanjaksona, kertovat maan viralliset talousluvut. Syinä pidetään kiinteistöalan tiukempaa sääntelyä ja uhkaavaa energiakriisiä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kiinan elpyminen koronapandemiasta on ollut verrattain nopeaa, mutta palautuminen näyttää nyt menettävän puhtiansa. AFP:n talousanalyytikoille esittämässä kyselyssä oli povattu viiden prosentin kasvua.

Neljänneksen kasvu oli merkittävästi hitaampaa kuin edeltäneellä neljänneksellä huhtikuusta kesäkuuhun, jolloin kasvua nähtiin 7,9 prosenttia.

-  Kasvua on hillinnyt kiinteistöalan hidastuminen, jota ovat pahentaneet Evergranden vaikeuksien sivuvaikutukset, arvioi Oxfordin yliopiston Aasian talouksien asiantuntija Louis Kuijs.

Rakennusalan jättiläisyhtiö Evergrande kärvistelee valtavan velkavuoren alla, ja yhtiön mahdollisen romahduksen on pelätty vaikuttavan koko Kiinan ja mahdollisesti maailman talouteen. Yhtiön velkapotti on kasvanut yli 250 miljardiin euroon.

Kiinan taloutta piinaa myös energiakriisi, ja tehtaanomistajia onkin kehotettu varautumaan häiriöihin sähkönjakelussa, kertoo Financial Times. Maan johto on pyrkinyt vähentämään Kiinan kansantalouden riippuvuutta hiilestä.

Energiakriisin pelätään aiheuttavan vakavia ongelmia erityisesti talven saapuessa Kiinan pohjoisosiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE