Kirjallisuus

Kirjavisa taas vauhdissa

Kirjavisan syksyn kakkostehtävässä ollaan merkkiteoksen kimpussa. Tämän eri aikoina paljon puhuttaneen kirjan esipuhe on päivätty 28.9.1946. Ollaan siis todellakin tasavuosien äärellä. Teos on pokkarina ilmestynyt samassa sarjassa kuin Eino Kailan, Georg Henrik von Wrightin, Paavo Haavikon ja Wilhelm Reichin tärkeät teokset – ja syystä, sillä painavia pohdintoja löytyy tästäkin.
Kuka kirjoitti ja minkä virstanpylvään? Vastaukset viimeistään 12.10. mennessä osoitteeseen Demokraatti/Kirjavisa PL 338, 00531 HKI tai kirjavisa@demokraatti.fi. Tämän tehtävän purku on siis 19.10 ilmestyvässä lehdessä. Yksi palkitaan.

”Sitten on luonnon hetkeksi lamaannuttanut sateen uhka jälleen ohi. Rantakivet kirkastuvat ja loistavat vuorostaan linnunmunan heleissä, vaaleissa vivahduksissa. Vastarannan usvapatsaiden huipuilla kimaltelee ohut sateenkaari. Edessäni aukeavaan mustaan lahdelmaan sattuu ensimmäinen auringonsäde. Lumpeenkukat kelluvat veden pinnalla häikäisevän kirkkaina kuin kultaisia kruunuja kantavien valkoisten sadunlintujen parvi.
Sotavuosien painajainen on ohi. Ei ole enää ’rikollista’ ihailla luontoa. Ei ole enää huono omatunto siitä, että harjoittaa ’yksityistä’ kauneudenpalvontaa ’muiden’ ollessa kuoleman vaarassa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat