Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kokoomuksen skandaalipäätös kuohuttaa – Elina Valtonen US:lle: ”Tuskinpa 15:ttä siirtyy ei-leiriin”

Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtosen kantaa puolueen päätökseen äänestää tyhjää EU:n elpymispaketista on odotettu.

Hän avaa Uudelle Suomelle ajatuksiaan paketista ja kokoomuksen ryhmän tilanteesta. Puolueen päätös on herättänyt voimakkaita reaktioita etenkin kun kokoomus on itse julistanut olevansa Suomen Eurooppa-myönteisin puolue.

Jutussa laskeskellaan, kuinka monen kokoomuslaisen pitäisi äänestää eduskunnassa EI, jotta paketin kaatuminen olisi mahdollista. Perustuslakivaliokunnan linjauksen jälkeen paketista äänestetään 2/3-periaatteella.

”Olen tietenkin vahvasti sillä kannalla, ettei kokoomus tätä pakettia kaada. Tähänhän me päädyimme eilenkin. Se ei poista sitä tosiasiaa, etteikö ryhmässä olisi monenkirjavia mielipiteitä.”

Valtonen uskoo, että ryhmän enemmistö seisoo päätöksen takana – jutun perusteella myös hän. Heilahduksen pitäisi olla suuri juuri kokoomuksen sisällä, jos hallituslinja vain pitää äänestyksessä.

US kysyy Valtoselta mitä tapahtuisi, jos elvytyspaketin vastustajien määrä nousisi kokoomuksen eduskuntaryhmässä esimerkiksi 15:een.

”Sitten sieltä varmaan siirtyisi myös jaa-leiriin. Ei se niin suoraviivaista ole. Tuskinpa 15:ttä siirtyy ei-leiriin”, Valtonen vastaa.

Tällä hetkellä on tiedossa, että kolme kokoomuslaista aikoo äänestää pakettia vastaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE