Ulkomaat

Kolme kuoli Suomen hiekoitusvastuulla olevalla tiellä Venäjällä

Ainakin kolme ihmistä kuoli liikenneturmassa torstaiaamuna Nuijamaan rajanylityspaikalle johtavalla tiellä Venäjällä. Suomen ja Venäjän välinen rajaliikenne oli raivaustöiden vuoksi pysähdyksissä useita tunteja.

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan onnettomuus sattui, kun linja-auto kaatui runsaan kymmenen kilometrin päässä Suomen rajalta. Uhrit olivat tiettävästi venäläisiä.

Venäjän pelastusviranomaisten mukaan kyseessä oli Lahteen matkalla ollut turistibussi ja kuolleet olivat naisia, kertoi venäläinen uutistoimisto Tass. Sen mukaan lisäksi loukkaantui 27 ihmistä, jotka toimitettiin sairaalaan.

Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan, ettei rajanylityspaikan sulkeminen aiheuttanut ainakaan Suomen puolella jonoja.

– Tieto on mennyt hyvin asiakkaille ja rajanylittäjät ovat käyttäneet muita rajanylityspaikkoja, sanoi rajatoimiston päällikkö Tomi Tirkkonen.

Suunniteltu huoltotieksi.

Tie oli onnettomuushetkellä jäinen. Vaikka Viipurista Nuijamaalle menevä tie sijaitsee Venäjän puolella, sen kunnossapito on Suomen vastuulla, kertoo Kaakkois-Suomen ely-keskuksen liikennevastuualueen johtaja Jyrki Karhula.

Suomi on vuokrannut alun perin Saimaan kanavan huoltotieksi rakennetun tien Venäjältä.

Karhulan mukaan suomalainen tienhoitaja oli käynyt edellisenä päivänä poistamassa tieltä lunta ja sohjoa. Urakoitsija oli Karhulan mukaan palannut tarkistamaan tilanteen onnettomuusaamuna ennen kahdeksaa ja hälyttänyt hiekoittajan.

– Onnettomuus tapahtui viisi minuuttia sen jälkeen, Karhula sanoo.

Karhulan mukaan urakoitsija vaikuttaa toimineen oikein, mutta asia tutkitaan. Onnettomuuden syyt tutkitaan puolestaan Venäjän puolella.

Tie on Karhulan mukaan mäkinen ja mutkainen. Nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa.

– Olemme kokeneet tien haasteelliseksi, koska sitä ei ole suunniteltu yleiseksi tieksi, vaan huoltotieksi. Toivoisimme, että vuokra-alueen ulkopuolelle saataisiin uusi valtatie.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat