Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Kolme satakuntalaista Lounais-Suomen Demarinuorten piirihallitukseen

Riku-Petteri Vainio
Kuvassa vasemmalta Valtteri Kankaristo, Rosalia Breider ja Riku-Petteri Vainio

Lounais-Suomen Demarinuoret valitsi syyskokouksessaan piirijärjestölle uuden hallituksen. Satakuntalaisilla nuorilla on intoa tuoda Demarinuoria näkyvämmäksi Satakunnassa.

Pertti Rajala

Demokraatti / Satakunta

Lounais-Suomen Demarinuorten piirihallitukseen valittiin Satakunnasta Valtteri Kankaristo, 22-vuotias metallialan työntekijä, Rosalia Breider, 24-vuotias opiskelija ja perhehoitaja ja Riku-Petteri Vainio 25-vuotias kuvaaja ja aluesihteeri.

– Lounais-Suomen demarinuorten hallituksessa vuonna 2023 pyrin aktivoimaan toimintaa Satakunnan alueella ja toivon, että saamme toteutettua onnistunutta jäsenhankintaa, Rosalia Breider kertoo.

Valtteri Kankaristo on myös aiemmin osallistunut Lounais-Suomen Demarinuorten hallitustyöhön, mutta välissä on ollut parin vuoden hiljaisempi tauko.

– Nyt ex-turkulaisena ja uutena porilaisena lähden vahvistamaan piirin osaamista ja näkymistä muun muassa ammattiyhdistysliikkeen suuntaan, sekä parantamaan alueellista toimintaa, Kankaristo lupaa.

SATAKUNNASSA demareilla on ollut aina hyvä kannatus, mutta nuorisotoiminta on ollut ainakin viime vuosina hyvin vähäistä.

– Pyrin tuomaan piirihallituksessa tuomaan demarinuoria mahdollisimman paljon esille Satakunnassa.

– Toimin Tampereen demarinuorten puheenjohtajana vielä vuoden loppuun saakka, joten järjestössä toimiminen on hyvin tuttua minulle. Porissa aikanaan olin myös aktiivinen nuorisovaltuustossa, joten Porissa vaikuttaminenkaan ei ole täysin uutta minulle, Vainio sanoo.

-Tällä hetkellä toimin Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKOn hallituksessa ja ensi vuonna jatkan samassa tehtävässä, Breider kertoo.

-Toimin aktiivisesti ammattiyhdistysliikkeessä, sekä demarinuorissa. Kuulun muun muassa Teollisuusliiton valtakunnalliseen nuorisojaostoon sekä Demarinuorten liittohallitukseen, Kankaristo luettelee luottamustoimiaan.

Lounais-Suomen demarinuorten hallitus vuodelle 2023:

  • Puheenjohtaja: Miku Kuuskorpi
  • Varsinaiset jäsenet: Rosalia Breider, Riku-Petteri Vainio, Valtteri Kankaristo, Leon Istrefi, Peeta Miittilä, Toni Raitanen, Samuli Sundell, Janne Tikkanen
  • Varajäsenet: Dora Aro, Oskari Maunuksela, Aleksi Suro, Aada Uhlgrén

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE