Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Komissio huolestui ja lähetti kirjeen Suomelle ja viidelle muulle EU-maalle – tästä on kyse

iStock

Euroopan komissio on lähettänyt kirjeen Suomelle ja viidelle muulle EU-maalle, koska se on huolissaan suosituksia tiukemmista rajoitustoimista EU:n sisärajoilla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Komission huolena on, että tiukemmat rajoitustoimet rajoilla häiritsevät EU:n sisämarkkinoita ja vapaata liikkuvuutta. Komissio oli muistuttanut kaikkia jäsenmaita asiasta jo aiemmin, mutta nyt se suunnannut katseensa tiukkoja matkustusrajoituksia käyttäviin jäsenmaihin.

Kirjeissä komissio on korostanut, että rajoitustoimien pitää olla suhteellisia, eikä niitä saa käyttää syrjintään.

–  Vetoamme jäsenmaihin, jotta ne linjaisivat toimiaan lähemmäs neuvoston suosituksia, jotka on yhdessä sovittu, komission tiedottaja Christian Wigand sanoi tänään komission lehdistötilaisuudessa.

Eilen lähetetyn kirjeen on saanut Suomen lisäksi Belgia, Saksa, Ruotsi, Tanska ja Unkari. Jäsenmailla on kymmenen päivää aikaa vastata komissiolle.

Wigandin mukaan komission tavoitteena on löytää asiaan ratkaisu mahdollisimman pian yhdessä jäsenmaiden kanssa ilman, että asiaa tarvitsee viedä sen pidemmälle.

Wigand arvioi, että rajakysymys on esillä myös tämänpäiväisessä eurooppaministerien videokokouksessa. Suomea kokouksessa edustaa eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE