Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Kongressitalon hyökkäystä tutkiva komissio haastoi kuultavaksi Trumpin avustajia – joukossa entinen neuvonantaja Steve Bannon

LEHTIKUVA / AFP Eric Baradat

Viime loppiaisena Yhdysvaltojen kongressirakennuksessa ja sen ympäristössä tapahtunutta mellakkaa tutkimaan perustettu komissio on haastanut kuultavaksi ensimmäiset entisen presidentin Donald Trumpin avustajista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Kuultavaksi on kutsuttu Valkoisen talon entinen kansliapäällikkö Mark Meadows, Trumpin entinen kampanjapäällikkö ja neuvonantaja Steve Bannon, apulaiskansliapäällikkö Dan Scavino ja puolustusministeriö Pentagonin entinen kansliapäällikkö Kashyap Patel.

Kuulemisten on tarkoitus alkaa lokakuun puolivälissä. Entisillä avustajilla uskotaan olevan käsitys esimerkiksi Trumpin toimien osuudesta loppiaisen tapahtumiin.

Trumpin kannattajat tunkeutuivat tammikuussa väkivalloin kongressin rakennukseen. Mellakassa kuoli viisi ihmistä ja yli sata loukkaantui.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE