Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Kööpenhaminan pormestaria syytetään kahden naisen seksuaalisesta ahdistelusta – ”Vastuu on yksin minun”

Kööpenhaminan pormestaria, sosialidemokraattisen puolueen varapuheenjohtajaa Frank Jenseniä syytetään kahden naisen seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo Jyllands-Posten. Puolue pitää sunnuntaina hätäkokouksen, jossa Jenseniä kuullaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Toisen Jyllands-Postenille puhuneen naisen mukaan vuonna 2012 hän oli 23-vuotias, kun silloin 51-vuotias Jensen laittoi kätensä naisen reidelle ja siitä hänen mekkonsa alle.

Nainen sanoo kertoneensa asiasta silloin puoluejohdolle, mutta mitään ei tapahtunut. Viime syyskuussa hän otti yhteyttä puoluesihteeri Jan Juul Christenseniin ja kertoi asiasta uudestaan. Viikkoa myöhemmin puolueen puheenjohtaja, pääministeri Mette Frederiksen sanoi sosiaalisessa mediassa tukevansa kaikkia naisia, jotka kertovat seksuaalisesta ahdistelusta, koska ahdistelu on vallan väärinkäyttöä.

Kun mitään muuta ei tapahtunut, ahdisteltu nainen otti yhteyttä Jyllands-Posteniin.

”Olen toiminut väärin”

Jensen vastasi syytöksiin perjantaina Facebookissa.

– Kyseessä on tapahtuma ja tilanne, jotka muistan eri tavalla. Mutta on fakta, että jotkut naiset ovat kokeneet minun ylittäneen rajoja, ja siitä vastuu on yksin minun, Jensen kirjoitti.

– Meitä on myös politiikassa ympäröinyt epäterve kulttuuri, jonka osa minäkin olen ollut. Viime vuosina se on muuttunut paljon, mikä on saanut minut arvioimaan omaa käytöstäni. Olen täysin tietoinen siitä, että olen toiminut väärin.

Jenseniä on aiemminkin syytetty kahdesti sopimattomasta käytöksestä itseään nuorempia naisia kohtaan joulujuhlissa vuosina 2004 ja 2011.

Seksuaalinen ahdistelu on ollut Tanskan politiikassa esillä myös lokakuun alussa, kun radikaalivasemmistopuolueen johtaja Morten Östergaard erosi ahdistelusyytösten vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE