Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Korona sulki rajat ja ravintolat – Alkon myynti harppasi

Istock

Poikkeuksellinen alkuvuosi näkyi Alkon myynnissä ja ensimmäisten kuuden kuukauden litramyynti kasvoi 13,5 prosenttia edellisvuodesta.

Demokraatti.fi

Alkon litramyynti kasvoi kesäkuussa ja edellisvuoteen verrattuna juomia myytiin 19,6 prosenttia enemmän. Kaikkien tuoteryhmien myynti kasvoi. Kaikkiaan juomia myytiin 9,2 miljoonaa litraa.

Prosentuaalisesti eniten myyntiään kasvattivat roseeviinit, joita myytiin 48,2 prosenttia edellisvuotta enemmän. Toiseksi eniten myyntiään kasvattivat valkoviinit (25,4 prosenttia) ja kolmanneksi kuohuviinit (22,3 prosenttia). Alkoholittomien juomien myynti kasvoi 13,8 prosenttia ja muiden väkevien myynti kasvoi 17,3 prosenttia.

Kaikkiaan ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Alkosta myytiin juomia 43,8 miljoonaa litraa ja myynti oli 13,5 prosenttia edellisvuotta vilkkaampaa. Ensimmäisten kuuden kuukauden aikana Alkoissa asioi 26,9 miljoonaa asiakasta, kun vuosi sitten asiakkaita oli 25,7 miljoonaa.

”Rajoitusten purkaminen tullee vaikuttamaan Alkon litramyyntiin.”

Alkon myynti on kasvanut korona-aikana ravintoloiden ollessa suljettuna ja rajat ylittävän liikenteen ollessa pysäytettynä. Alkoholin kokonaiskulutuksesta anniskelu vastaa Alkon mukaan noin 10 ja matkustajatuonti noin 15 prosentin osuutta.

Tilanteen vaikutusta alkoholin kokonaiskulutukseen on vielä haastavaa arvioida. Valviran tammi-huhtikuun tilastojen perusteella tämän vuoden kokonaiskulutus tullee laskemaan. Valvira ja THL julkaisevat alkoholin tilastoidun kulutuksen ja kokonaiskulutuksen luvut myöhemmin.

Hallitus purki osittain ravintoloiden aukiolorajoituksia kesäkuun alusta ja edelleen kesäkuun loppupuoliskolta alkaen. Myös matkustamisen rajoituksia purettiin kesäkuussa.

– Rajoitusten purkaminen tullee vaikuttamaan Alkon litramyyntiin tulevina kuukausina. Muutosta on vielä vaikea arvioida, Alkon liiketoimintajohtaja Kari Pennanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE