Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Koronapandemia on koetellut nuoria kohtuuttomasti” – kansanedustaja Anneli Kiljunen kiittää lisätalousarvion tukitoimista

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) tervehtii ilolla sitä, että hallitus panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin tänään julkaistussa lisätalousarviossaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Kesä tuo tullessaan toivoa. Vaikka tätä päivää varjostavat uutiset tulevista poikkeusoloista, suuntaa hallitus lisätalousarviossaan katsetta tulevaan. Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi ja kehittämiseksi sekä nuorten kesäyrittäjyys- ja työelämätaitojen tukemiseen ehdotetaan yli 2,5 miljoonaa euroa, Kiljunen kiittää tiedotteessa.

Hän jatkaa listaa sillä, miten nuoria tuetaan myös koulutuksen puolella. Ammatillisen koulutuksen puolella rahoitetaan tukitoimia. Niillä ehkäistään opintojen keskeyttämistä, lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja tasoitetaan opiskelijoiden osaamiseroja. Lisäksi kunnille osoitetaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvien valtionavustusten kautta 17,5 miljoonan euron lisäystä lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen.

– Koronapandemia on koetellut nuoria kohtuuttomasti. Pitkittyneet rajoitustoimet ovat herättäneet valtavasti oikeutettua huolta nuorten jaksamisesta ja tulevaisuudesta. On tärkeää, että pandemian vielä jatkuessa lapsille ja nuorille osoitetaan riittävä tuki, kansanedustaja painottaa.

Kiljunen nostaa esiin myös hallituksen satsaukset rokotehankintoihin sekä kestävään siirtymään. Lisätalousarviossaan hallitus valmistautuu koronarokotteiden lisäerien hankintaan ja niistä aiheutuviin ennakkomaksuihin, mikä on Kiljusen mukaan ehdottoman tärkeää nykyisessä vaikeassa tilanteessa.

– Lisäksi hallitus ehdottaa öljylämmityksestä luopumisen avustuksiin 10 miljoonan euron lisäystä. Öljylämmityksestä luovuttaessa muutoksen täytyy toteutua oikeudenmukaisesti. Hallituksen tavoitteena on öljylämmityksen asteittainen poistaminen 2030-luvun alkuun mennessä. Tämä muutos koskee yli 200 000 pientalon omistajaa. Heille mahdollistetaan rahoitus ELY-keskusten kautta. Kyseessä on lisäys jo aiemmin päätettyyn tukeen, jotta yhä useampi saisi avustusta tänäkin vuonna, Anneli Kiljunen toteaa tyytyväisenä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE