Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Koronatapausten lisääntyminen uhkaa muuttaa useita maita koskevia maahantulorajoituksia – ”Belgia on aika selvä tässä suhteessa”

Lehtikuva / Markku Ulander

Koronavirustapausten lisääntyminen uhkaa muuttaa useita maita koskevia maahantulorajoituksia useista Schengen-maista, jotka ovat tällä hetkellä vapautettuna rajoituksista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pahin tilanne on maahantulorajoituksista vapautetussa Belgiassa, jossa uusien sairaustapausten määrä on noussut 31,8 henkilöön 100 000 asukasta kohti. Suomi pitää raja-arvona ensisijaisesti kahdeksaa henkilöä ja harkinnanvaraisesti kymmentä henkilöä.

Suomen raja-arvot ylittävät myös Malta (22,7 tapausta) ja Hollanti (13,7 tapausta). Tanska on rajatapaus 9,3 tartunnan saaneella.

– Seuraava tarkastelu on ensi viikolla. Jos muutostarpeita ilmenee, valtioneuvostoon viedään uudet esitykset, kertoo osastopäällikkö Annakaisa Iivari sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Hänen mukaansa muutostarpeita arvioitaessa katsotaan koronatartuntojen trendiä kussakin maassa. Jos tilanne pahenee tarpeeksi, kyseinen maa siirretään rajoituksen piiriin.

– Belgia on aika selvä tässä suhteessa, Iivari arvioi.

Itävalta, Slovenia ja Sveitsi on jo aiemmin palautettu maahantulorajoitusten piiriin. Valtioneuvosto päättää uusista rajoituksista tai rajoitusten poistoista Iivarin mukaan ensi viikolla. Tarkastelut tehdään kahden viikon välein.

Hallitus on aiemmin todennut, että purettuja rajoituksia voidaan tarvittaessa palauttaa, jos epidemiatilanne pahenee merkittävästi jossakin maassa.

Yksitoista maata jää raja-arvon alle

Maahantulorajoituksista vapautuneita maita jäisi jäljelle 11: Norja, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Italia, Kreikka, Liechtenstein, Saksa, Slovakia ja Unkari. Saksassa on ilmennyt kahdeksan uutta koronatapausta 100 000 henkilöä kohti.

Maahantulorajoitukset jatkuisivat Espanjasta, Luxemburgista, Portugalista, Puolasta, Ranskasta, Ruotsista ja Tshekistä tuleville matkustajille.

Muista maista Suomen raja-arvot ylittävät muun muassa Britannia ja Kroatia.

STT–Antti Autio

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE