Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Urheilu

Koruton laskelma: Huuhkajien MM-pääsyn mahdollisuus on 5 %

LEHTIKUVA / AFP Stanislav Filippov

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue piti elossa unelmaansa pääsystä Qatarissa ensi vuoden lopulla oteltavaan MM-lopputurnaukseen, kun Kazakstan kaatui tiistaina kotikentällään Teemu Pukin maaleilla 2-0.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Voiton myötä Huuhkajilla on saumoja lohkokakkoseksi ja sitä myötä MM-jatkokarsintaan. Entäpä mitkä ovat saumat mennä loppuun asti eli MM-lopputurnaukseen? Urheilutilastoja tiuhaan setvivä ja todennäköisyyksiä ahkerasti laskeva Gracenote-sivusto ei näe tuota kovinkaan toteutuvaksi. Sivuston tuoreissa laskelmissa Huuhkajien MM-pääsyn mahdollisuus on viisi prosenttia.

Lohkon kakkossijalle Huuhkajien todennäköisyys on Gracenoten mukaan 21 prosenttia. Suomen kanssa kakkossijasta taistelevista Bosnia-Hertsegovinalla prosentti on 43 ja Ukrainalla se on 35. Edellisten, syyskuussa pelattujen karsintapelien jälkeen Suomen prosentti lohkokakkoseksi oli vielä 40, mutta viime lauantain kotitappio Ukrainalle vei Huuhkajien asemaa laskelmissa huonompaan suuntaan.

Suomella on kuudesta ottelusta kahdeksan pistettä, Ukrainalla seitsemästä ottelusta yhdeksän pistettä ja Bosnia-Hertsegovinalla kuudesta pelistä seitsemän pistettä. Karsintalohkon huipentavassa marraskuun maajoukkueikkunassa Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan vieraissa ja lohkon kärkipaikkaa 12 pisteellään pitävän Ranskan kotona. Ukrainan ainoa jäljellä oleva ottelu on vieraspeli Bosnia-Hertsegovinassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE