Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Kovaa vääntöä metallinpaljastimista: republikaani joutui konfliktiin poliisin kanssa – kieltäytyjille rapsahtavat roimat sakot

LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Metallinpaljastimista kieltäytyvät Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet joutuvat jatkossa maksamaan sakkoja, edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi (kuvassa) sanoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ensimmäisestä rikkomuksesta edustaja joutuu maksamaan 5 000 dollarin sakon ja toisesta 10 000 dollarin sakon, hän kertoo. Sakot peritään suoraan edustajien palkoista.

Pelosin mukaan sakkopäätös on surullinen mutta välttämätön askel edustajainhuoneen turvallisuuden varmistamiseksi.

Yhdysvaltain kongressin turvatoimia on kiristetty tuntuvasti sen jälkeen kun presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat viime viikolla väkivaltaisesti kongressin rakennukseen Washingtonissa.

Kongressiin sisään tulevat henkilöt on aiemminkin tarkastettu metallinpaljastimilla, mutta kongressiedustajat ovat voineet kiertää tarkastukset, jos heillä on ollut esillä kongressin rintamerkki.

Viime viikon mellakoiden jälkeen metallinpaljastimilla tehtävät tarkastukset määrättiin pakollisiksi myös edustajainhuoneen jäsenille.

Monet republikaaniedustajat ovat kuitenkin kulkeneet metallinpaljastimien lävitse piittaamatta paljastimien hälytysäänistä.

Republikaaniedustaja Lauren Boebert joutui keskiviikkona konfliktiin poliisin kanssa, kun hän ei suostunut antamaan laukkuaan poliisin tarkastettavaksi sen jälkeen, kun metallinpaljastin hälytti hänen tarkastuksensa yhteydessä.

Pelosin mukaan on valitettavaa, että monet republikaaniedustajista eivät ole kunnioittaneet kongressin uusia turvallisuusmääräyksiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE