Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Kreikka voitti Suomen päävastustajan – Suomi on nyt äärimmäisen lähellä EM-kisoja

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Teemu Pukki laittoi tänään kaksi kertaa pallon Armenian verkkoon Suomen 3-0 voitossa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti tiistaina ison harppauksen kohti historiallista EM-paikkaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syystäkin suomalaispelaajien ja päävalmentaja Markku Kanervan ilmeet olivat Armenia-ottelun jälkeen tyytyväisiä.

Suomi rökitti Turun tihkusateessa Armenian 3–0. Samalla joukkue karisti Armenian karsintalohkossaan viiden pisteen päähän, kun molemmilla on jäljellä kaksi ottelua.

Italia on mennyt lohkossa menojaan, ja taistelu kakkossijasta on vahvasti Suomen näpeissä.

Huuhkajien tilanne parani tiistain myöhäisillassa entisestään, kun Suomen päävastustaja Bosnia-Hertsegovina hävisi vieraissa Kreikalle 1–2.

Bosnia-Hertsegovina on Suomea viisi pistettä perässä, joten Suomi saattaa varmistaa kisapaikkansa jo seuraavassa pelissä.

Pukki viimeisteli kahdesti.

Suomen maaleista kaksi viimeisteli Teemu Pukki, joka teki ottelun toisen ja kolmannen osuman. Tärkeän avausmaalin teki avaukseen nostettu Fredrik Jensen.

– Ei tule mieleen, että olisin tehnyt samassa pelissä yhtä identtiset maalit. Eka upposi niin hyvin, että päätin tehdä toisen samalla tavalla, Pukki myhäili Armenia-ottelun jälkeen.

Pukin toisen jakson osumat todella olivat lähes toistensa kopioita: hän karkasi puolustukselta hienon pystysyötön jälkeen ja nosti pallon maalivahti Aram Airapetjanin yli.

Vaihdosta kentälle tullut Joel Pohjanpalo syötti Pukin 2–0-maalin. Päätösosumaan esityön teki niin ikään vaihdossa aloittanut Rasmus Schüller.

Avausmaalissa Jensen ohjasi hienosti ulkosyrjällä pallon kulmapotkutilanteessa verkon perukoille. Peliä oli tuolloin takana 31 minuuttia.

– Aika kylmä oli pelata. Aina kun maali tulee, se on helpottava fiilis. En ole ajatellut, että tässä olisi mikään gorilla ollut niskassa, vaikka muutamaan peliin ei tullut maaleja, Pukki sanoi viitaten myös seurajoukkueeseensa Norwichiin.

Huikeaa vuotta pelaava Pukki on tehnyt kuluvissa karsinnoissa kahdeksassa ottelussa seitsemän maalia.

– Halusimme näyttää, ettei Bosnia-peli ole tasomme. Sen myös teimme. Meillä on ollut koko ajan hyvä fiilis, Pukki tiivisti.

Kanerva tyytyväinen mies.

Kylmän ja sateisen sään vastapainoksi Suomen pelaaminen lämmitti kannattajien ja päävalmentaja Kanervan mieltä.

Alussa Armenia aiheutti vastahyökkäyksillä pieniä ongelmia kotijoukkueelle. Muutoin ottelu pysyi hyvin Suomen kontrollissa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Armenia jäi lopulta aseettomaksi kurinalaisesti pelannutta Suomea vastaan.

– Näette erittäin tyytyväisen valmentajan. Saimme hyvän draivin, mikä näkyi alusta lähtien. Homma on omissa käsissämme, Kanerva sanoi.

Suomi tuli Armenia-peliin allaan tyly tappio Bosnia-Hertsegovinalle. Bosnia prässäsi Suomelta ajan ja tilan pois, mutta Armenia antoi Huuhkajien avata peliä yllättävänkin rauhassa.

– Joukkue osoitti venymiskykyä ja henkistä kanttia, kun pystyimme nollaamaan edellisen pelin ja saamaan hyvän latingin tähän matsiin, Kanerva sanoi.

Karsintaurakka jatkuu marraskuussa.

Lohkon kaksi parasta etenee EM-kisoihin, joten Suomen tilanne on erittäin hyvä. Joukkueella on jäljellä marraskuussa pelattava kotikamppailu Liechtensteinia ja vierasottelu Kreikkaa vastaan.

Bosnia-Hertsegovina päättää karsinnat Italia-kotipelillä ja Liechtenstein-vierasottelulla. Armenialla on jäljellä Kreikka-kotikamppailu ja Italia-vieraspeli.

Suomen EM-paikka saattaa varmistua jo Liechtenstein-kamppailussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE