Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Krista Kiuru: STM edellyttää, että eteläisestä Afrikasta Suomeen saapuneet ohjataan välittömästi karanteeniin ja kahteen koronavirustestiin

Lehtikuva

Perhe- peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kirjoittaa myöhään perjantaina Twitter-tilillään, että Etelä-Afrikasta liikkeelle lähtenyt koronaviruksen uusi muunnos on hyvin huolestuttava. Ministerin mukaan rajojen terveysturvallisuus on nyt äärimmäisen tärkeää.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”STM on edellyttänyt tänään, että toimivaltaiset viranomaiset ohjaavat eteläisestä Afrikasta Suomeen saapuneet välittömästi karanteeniin ja kahteen koronavirustestiin”, hän kirjoittaa.

Kiuru kommentoi uutta muunnosta aiemmin tänään Demokraatille.

– Varianteista pitää aina olla huolissaan. Siksi meillä on tiukka terveysturvallisuuskontrolli rajoilla. Sen takia myös itse lähden siitä, että terveysturvallisuustoimia rajoilla ei saa purkaa. Uusi virusmuunnos kertoo myös siitä, että emme me tee turhaa työtä tuolla rajoilla, vaan siellä suojellaan nimenomaan suomalaisten henkeä ja terveyttä.

Tänään uutisoitiin myös, että Belgiassa on löydetty Euroopan ensimmäinen uuden koronavirusvariantin aiheuttama tartunta.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi tänään, että EU aikoo ehdottaa lentojen kieltämistä eteläisestä Afrikasta virusmuunnoksen takia. Saksa, Italia ja Britannia ovat jo ilmoittaneet matkustusrajoituksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) puolestaan suosittelee välttämään matkustamista eteläisen Afrikan maihin uuden koronavariantin vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE