Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Kuin ennen vanhaan lapsella perheessä” – kokoomuksesta arvio keskustan roolista hallituksessa

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen (kuvassa) arvioi, että ”keskusta pelasi kokonaisen viikon kovaa” hallituksen puoliväliriihessä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Mutta Marin katsoi Saarikon bluffin. Keskustan paikka on hallituksessa kuin ennen vanhaan lapsella perheessä; näkyä saa, mutta ei kuulua, Heinonen vertailee tiedotteessa.

Hänen mielestään hallituksen puoliväliriihen merkittävin päätös oli hallituksen omien alimitoitettujen tavoitteiden täydellinen vesittäminen.

– Valtiovarainministeriön arvion mukaan työllisyys vahvistuu riihen päätöksillä reilulla 10 000:lla. Julkinen talous vahvistuu noin 150 miljoonalla. Hallitus siis lisäsi miljardeilla menoja veronmaksajien piikkiin jo vaalikauden alussa luvaten, että ne rahoitetaan työllisyyden vahvistumisella. Tästä lupauksestaan hallitus ei ole täyttämässä edes kymmenesosaa.

Hallitus päätti viime syksynä julkisen talouden kestävyystiekartassa vahvistaa julista taloutta kahdella miljardilla parantamalla työllisyyttä 80 000 ihmisellä.

– Tietopohjaisen päätöksenteon kunnioittamista olisi luottaa valtiovarainministeriön asiantunteviin ja yhteismitallisiin laskelmiin. Kun laskelmat ei vasemmistohallitusta miellyttänyt, vaihdettiin laskijoita. En tiedä ketä vasemmistohallitus yrittää tempputyöllistämisellään huijata, Heinonen lataa.

”Tekee suorastaan pahaa katsoa.”

Hänen mielestään riihen päätökset sinetöivät keskustan kääntymisen vasemmistolaiseksi jakopuolueeksi.

– Nimenomaan keskusta pontevasti vaati kehyksiin palaamista, vaikuttavia työllisyystoimia ja velkaantumisen pysäyttämistä. Koko viikko kansalaiset jännittivät pitääkö keskusta lupauksensa ja pysyy tiukkana. Mutta mitä vielä. Kehykset rikottiin, työllisyyspäätökset vesitettiin ja velkaa lapioidaan vailla huolta huomisesta. Tiedän, että moni keskustalainen kantaa syvää huolta isänmaasta. Heidän puolestaan tekee suorastaan pahaa katsoa tätä nöyryytystä.

Heinonen kuvailee, kuinka “Marinin vasemmistohallitus pönkä-keskustan kanssa on kyhäämässä järkyttävää laskua tuleville sukupolville”.

– Tällaista velkajuhlaa veronmaksajien piikkiin ei ole Suomessa ennen nähty.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE