Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Nyt puolilta öin Uudenmaan rajat sulkeutuvat” – poliisi on aloittanut liikkumisrajoituksen valvonnan

Lehtikuva

Liikkumisrajoitukset Uudellemaalle tulevat voimaan 28. maaliskuuta kello 00.00. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kirjoitti juuri ennen puolta yötä Twitterissä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Valtioneuvosto on hetki sitten päättänyt istuntonsa hyvin poikkeukselliseen kellonaikaan. Virus tekee ajasta erikoisen. Nyt puolilta öin Uudenmaan rajat sulkeutuu. Tavarat liikkuu ja työssä saa käydä. Selviämme kyllä tästä, mutta voimia se nyt jokaiselta vaatii.”

Sisäministeri Maria Ohisalo puolestaan kirjoittaa, että oikeus elämään on perusoikeuksista tärkein.

”Liikkumista rajoitetaan Uudenmaan ja muun Suomen välillä, jotta koronavirusepidemian leviämistä saadaan hidastettua ja Suomen terveydenhuoltojärjestelmä pystyy huolehtimaan kaikista hoitoa tarvitsevista.”

Poliisi valvoo liikkumisen rajoituksia tehostetusti seuraavina päivinä.

”Uskon, että ihmiset noudattavat rajoituksia hyvin myös omatoimisesti. Riippuu meistä kaikista,kuinka hyvin rajoituksilla saadaan taudin leviämistä hidastettua.”

Helsingin poliisi puolestaan kertoi keskiyöllä, että poliisi on aloittanut Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvonnan lauantaina 28.3.2020 kello 00.00 yhteistyössä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen kanssa

Eduskunta päätti aiemmin perjantai-illalla, että valtioneuvoston antama valmiuslain käyttöönottoasetus Uudenmaan eristämisestä saa jäädä voimaan perustuslakivaliokunnan mietinnön mukaisesti.

Valtioneuvosto antoi 27. maaliskuuta eduskunnan käsiteltäväksi kaksi asetusta, joilla otetaan käyttöön ja aletaan soveltaa valmiuslaissa määriteltyjä liikkumisrajoituksia, jotka koskevat liikkumista Uudenmaan maakunnan alueelle ja alueelta pois. Maakuntaa koskevat liikkumisrajoitukset tulevat voimaan 28. maaliskuuta klo 00.00 ja ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 saakka.

Rajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella. Muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua.

Tavaraliikenteen kulkua ei uusien rajoitustenkaan aikana estetä. Rajoitukset eivät myöskään koske Uudenmaan sisäistä liikkumista.

Henkilöiden liikkumisrajoituksia ei sovelleta, jos liikkuminen on välttämätöntä.

Valtioneuvoston ylimääräinen valtioneuvoston istunto alkoi 23.30.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE