Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kulmuni pääministerin kanssa eri linjoilla työllisyystavoitteen aikataulusta

Lehtikuva / Markku Ulander

Hallituspuolue keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja pääministeri Sanna Marin (sd.) ovat eri mieltä aikataulusta, jolla hallituksen pitää tehdä työllisyyspäätöksiä.

Demokraatti.fi/STT

Marinin mielestä hallituksella on budjettiriihessä oltava näkymä siitä, millä tavalla 30 000 ensimmäistä päätösperäistä työpaikkaa saadaan luotua, mutta aikataulullisesti prosessi voi joustaa. Kulmuni viestitti STT:lle hallitusohjelman olevan voimassa, joten budjettiriihessä pitää olla päätökset 30 000 työpaikasta ja siitä, että työllisyystavoitetta nostetaan ylöspäin 60 000:sta.

– Muusta aikataulusta ei ole sovittu, Kulmuni sanoi tekstiviestillä.

Marinin mukaan hallitus on aiemmin lisätalousarvion yhteydessä sopinut, että aikataulu voi joustaa niin, että päätösten pitää olla tehtynä tämän vuoden puolella.

– Koronatilanteesta johtuen olemme myös tätä keskustelua käyneet hallituksessa ja viisikossakin viime viikolla ja on mahdollista, että aivan kaikkia prosesseja emme saa budjettiriiheen mennessä valmiiksi, mutta näkymä pitää olla. Kyllä tästä isosta tavoitteesta hallitus pitää kiinni, Marin sanoi medialle mennessään Säätytalon neuvotteluihin keskiviikkona.

Marin sanoi hallituksen sopineen lisätalousarvion yhteydessä myös, että hallitus nostaa tavoitettaan lisätä työllisten määrää vähintään 60 000 henkilöllä vuoden 2023 loppuun mennessä. Tavoitteen tasosta on ollut määrä päättää syyskuun budjettiriihessä.

– Me tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia, joilla työllisyyttä vahvistetaan. Samalla olemme sopineet siitä, että tämän aikataulun osalta se joustaa hieman, mutta sillä tavalla kuitenkin, että tämän vuoden puolella päätökset pitää olla tehtynä.

Työmarkkinajärjestöjä on kritisoitu siitä, että ne ovat jo vuoden pohtineet työllisyystoimia, mutta tuloksia ei ole tullut. Marin ei kritiikkiin yhdy.

– On ymmärrettävä, että koronan vuoksi kaikki käynnissä olleet prosessit ovat lykkääntyneet ja viivästyneet, koska kaikki energia on keskittynyt tähän akuutin kriisin hoitoon.

Myös Vanhanen pitänyt hallitusohjelman aikataulusta kiinni

Myös valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) piti Helsingin Sanomien haastattelussa 4. heinäkuuta tiukasti kiinni hallitusohjelmasta, jonka mukaan hallituksen on määrä päättää syyskuun puolivälin budjettiriiheen mennessä toimista, joiden arvioidaan tuovan vähintään 30 000 uutta työllistä.

Ilta-Sanomien mukaan useista hallituslähteistä sanottiin lehdelle aamulla Vanhasen erehtyneen, kun hän viikonloppuna vahvisti Helsingin Sanomissa, että tavoitteena on edelleen päättää riihessä kaikista 30 000 uudesta työpaikasta.

IS:n tietojen mukaan Vanhanen on päivitetty kartalle lisätalousarvion yhteydessä viisikossa tehdystä linjauksesta ja kaikki ovat sitoutuneita siihen, että päätökset tehdään syksyn aikana.

STT–Sanna Nikula

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE