Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kyllönen: ”Tämä on se kaikkein tärkein velkaluku, jota meidän on nyt määrätietoisesti painettava alas”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Merja Kyllönen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllösen mukaan EU:n elpymisväline edustaa täyskäännöstä unionin aiempaan talouskuripolitiikkaan. Koronakriisin keskellä tarvitaan elvytystä, Kyllönen painotti eduskunnan keskustelussa EU:n elpymispaketista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Tällä kertaa ei tueta pankkeja, vaan elvytysvarat investoidaan suoraan reaalitalouteen, hän sanoi.

Kyllösen mukaan nyt ällä panostetaan osaamiseen, digitalisaatioon ja ilmastotoimiin.

Kyllönen piti Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ryhmäpuheen EU:n omien varojen päätöksestä, jolla hyväksytään EU:n vuosien 2021-2027 rahoituskehys sekä uuden elpymisvälineen käyttöönotto.

– Suomi ei elä irrallaan muista. Meidän taloutemme ja työllisyytemme ovat riippuvaisia Euroopan taloudesta, halusimme sitä tai emme. On Suomenkin etu, että Euroopassa koordinoidusti elvytetään, luodaan uusia työpaikkoja, uudistetaan taloutta ja yhteiskuntia kokonaisuutena kestävästi.

Kyllösen mukaan elpymisväline antaa Suomelle ja Euroopalle mahdollisuuden vauhdittaa ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi välttämättömiä investointeja. Hän viittaa laskelmaan suomalaisten luonnonvarojen kulutuksesta, jonka mukaan ekologinen velkaantumisasteemme on tänä vuonna 265 prosenttia.

– Tämä on se kaikkein tärkein velkaluku, jota meidän on nyt määrätietoisesti painettava alas samalla kun pidämme huolen siitä, että koronan aiheuttama hyvinvointivelka kurotaan umpeen.

Kyllösen mukaan Suomella on myös oiva mahdollisuus hyötyä muiden maiden ilmastoinvestoinneista ja elvytystoimista.

– Täydellisyyden sijasta yhteistyö on kompromissien rakentamista. Suomen etu ei ole kaataa EU:n budjettia ja sen yhteyteen rakennettua elpymiskokonaisuutta, entinen europarlamentaarikko toteaa, Kyllönen sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE