Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Kysely: Ainainen ruikutus harmittaa suomalaisia

Joka toista suomalaista hiertää vihapuhe, trollaus (50 %) ja nykyajan ihmisten ainainen marmatus ja ruikutus (49 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Muita ärtymyksen aiheita ovat ihmisten suvaitsemattomuus (40 %), sosiaalietuuksien väärinkäyttö (39 %), Suomen liiallinen kiltteys ja sinisilmäisyys EU:n pöydissä (38 %), sosiaalinen häiriökäyttäytyminen (37 %) sekä työn vieroksunta (36 %).

Vain pienen vähemmistön keskuudessa harmittavat sosiaali- ja terveyspalveluiden heikko taso ja saatavuus (16 %), jatkuva koronaviruksesta jauhaminen (17 %), yrittämisen arvostuksen puute (18 %) ja yksilöiden keskinäinen raaka kilpailu (19 %). Ihmisiä, joita ei närkästytä mikään mainituista asioista on vain 2 %, KAKS kertoo tiedotteessaan.

Nuoria (18–30-vuotiaan) hiertävät asiat ovat jatkuva koronasta varoittelu ja ihmisten liiallinen holhoaminen. Yli 60-vuotiaita ahdistaa keskimäärää useammin ihmisten marmatus ja ruikutus. Keski-ikäisiä, 41–50-vuotiaita, häiritsee verotuksen korkeus.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat ovat harmistuneita etenkin vihapuheesta ja trollauksesta sekä ihmisten suvaitsemattomuudesta, kapeakatseisuudesta.

Kokoomuksen ja keskustan tukijoita hiertää nykyajan ihmisten marmatus, sosiaalietuuksien väärinkäyttö ja työn vieroksunta.

Perussuomalaisten kannattajia kiusaavat edellä mainittujen lisäksi liiallinen kiltteys EU:n pöydissä, ihmisten holhoaminen, valtion velkaantuminen, verotus ja vähemmistöjen hyysääminen.

Tutkimuksen toteutus. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 9.–15.4 2021. Haastatteluja tehtiin 1 035. Vastaajat edustavat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE