Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kysely paljastaa: 30 prosenttia suomalaisista pelkää Venäjän sotilaallista voimankäyttöä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomalaiset pelkäävät Venäjän sotilaallisia toimia Nato-prosessin aikana, ilmenee Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan kyselystä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suomalaiset arvioivat kyselyn mukaan, että todennäköisyys sotilaallisen voiman käyttöön on peräti 30 prosenttia.

Nato-jäsenyys toisi kuitenkin turvaa Venäjän voimankäyttöä vastaan. Kansalaiset arvioivat Venäjän Suomeen kohdistaman sotilaallisen voimankäytön todennäköisyyden laskevan 14 prosenttiin, kun Suomi on hyväksytty Naton jäseneksi.

-  Suomalaiset pitävät Nato-jäsenyyden hakemisen ajankohtaa oikeana, ja he ovat arvioineet Nato-jäsenyyden hakemiseen liittyvät riskit kylmän realistisesti, Evan tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto sanoo tiedotteessa.

Muun kuin sotilaallisen painostuksen todennäköisyys on kansalaisten mielestä erittäin suuri. Suomalaiset arvioivat todennäköisyyden olevan 86 prosenttia, että Venäjä kohdistaa Suomeen painostusta tai vaikuttamista Suomen Nato-hakuprosessin aikana.

Suomalaiset arvioivat myös, että Suomi on hyväksytty Naton jäseneksi puolen vuoden kuluttua jäseneksi hakemisesta 74 prosentin todennäköisyydellä.

Kyselyyn vastasi runsaat 2  800 ihmistä huhtikuun puolivälin ja toukokuun alun välisenä aikana. Vastaajat edustavat koko maan 18-79-vuotiasta väestöä pois lukien Ahvenanmaa. Aineisto kerättiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa. Virhemarginaali on koko väestön tasolla 2-3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE