Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Länsi-Suomi: TVO:n ydinvoimalaitosjäteluolassa on havaittu radioaktiivinen päästö – säteilyturvallisuudesta ei suurta huolta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
äytetyn ydinpolttoaineen täyden mittakaavan loppusijoituskoe eli FISST (Full Scale In Situ System Test) Olkiluodon ydinvoimalaitosalueella ydinjätteen loppusijoituksen tutkimustila Onkalossa Eurajoella 14. kesäkuuta 2018. Kuvassa 8m syvyinen loppusijoitusreikä, johon käytetty ydinpolttoaine sijoitetaan

Teollisuuden Voiman (TVO) ydinvoimalaitosjäteluolassa on havaittu radioaktiivinen päästö, kertoo Länsi-Suomi -lehti. Lehden mukaan päästön lähdettä jäljitetään, mutta sitä ei ole toistaiseksi löydetty.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Säteilyturvakeskuksen (Stuk) asiantuntija Kai Hämäläisen mukaan luolan vuotovesistä havaittiin viime toukokuussa poikkeava mittaustulos. Kyse oli kohonneesta tritiumaktiivisuudesta.

Hämäläisen mukaan TVO oli kuitenkin tehnyt lisämittauksia vasta syyskuussa. Hämäläisen mukaan yhtiö olisi voinut tehdä asian selvittämiseksi enemmän jo kesällä. Hämäläinen vakuuttaa kuitenkin, ettei säteilyturvallisuudesta ole tällä hetkellä suurta huolta vuodosta huolimatta.

TVO:n jäteluolaan Eurajoella on loppusijoitettu ydinvoimaloiden matala- ja keskiaktiivista jätettä sekä valtion vastuulla olevaa pienjätettä, jota kertyy muun muassa terveydenhuollosta ja teollisuudesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE