Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Lapset palaavat toukokuussa kouluun asteittain Itävallassa – luokkiin rajattu määrä oppilaita, hengityssuojaimet käyttöön

iStock

Itävalta aikoo aloittaa koulujen vaiheittaisen avaamisen toukokuussa. Ensimmäisinä 4. toukokuuta koulunkäynti alkaa noin 100 000:lla viimeistä luokkaa käyvällä oppilaalla, kertoi opetusministeri Heinz Fassmann.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Seuraavina koulutyöhön palaavat 6–14-vuotiaat toukokuun puolivälissä ja yli 15-vuotiaat kuun lopussa. Tämä kaikki sillä edellytyksellä, etteivät koronavirustartunnat ala Itävallassa uudelleen lisääntyä.

Suomesta poiketen koululaisten kesäloma alkaa Itävallassa vasta heinäkuussa.

Ministeri Fassmannin mukaan luokat jaetaan kouluissa kahteen osaan siten, että yhdessä tilassa on enintään noin 11 oppilasta. Toinen puoli luokasta tekee samalla itsenäisiä harjoitustehtäviä koulun muissa tiloissa tai kotona.

Musiikin ja liikunnan opetusta ei toistaiseksi aloiteta ollenkaan. Lisäksi oppilailla pitää olla kouluissa hengityssuojaimet, paitsi silloin kun he istuvat paikallaan pulpetissa.

Itävallassa on toistaiseksi vahvistettu 1 500 koronatartuntaa ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut vajaat 530 ihmistä. Suhteessa väkilukuun kuolleita on miljoonaa asukasta kohden 58, Suomessa vastaava luku oli eilen 31.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE