Politiikka

Lapsiperheiden verovähennyksen poisto – ”Ikävä viesti perheille”

lehtikuva / johanna vuonokari
Lapsiperheiden verot kohoavat.
lehtikuva / johanna vuonokari
Lapsiperheiden verot kohoavat.
lehtikuva / johanna vuonokari
Lapsiperheiden verot kohoavat.

– Suomessa yli 100 000 lasta elää köyhyydessä, syntyvyys on alhaisinta 150 vuoteen ja väestön huoltosuhde on muuttumassa radikaalisti huonompaan suuntaan. Ja mitä tekee hallitus: lisää lapsiperheiden ahdinkoa lakkauttamalla lapsiperhevähennyksen, sanoo SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta.

– Budjetin jakovara tulisi suunnata niille, jotka ovat tässä yhteiskunnassa kaikkein turvattomimmassa ja heikoimmassa asemassa. On syytä huomioida, että sosiaaliturvaan tehdyt panostukset jäänevät mittaluokaltaan pienemmiksi kuin indeksijäädytykset, jotka leikkaavat useimpien etuuksien ostovoimaa n. yhden prosentin. Hallituksella pitäisi olla rohkeutta panostaa suomalaisten hyvinvointiin tasapuolisesti, vaatii kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan köyhyyden esiintymiseen, tasoon ja seurauksiin vaikutetaan poliittisilla valinnoilla. Lapsiperheiden toimeentuloa voitaisiin helpottaa muun muassa kohentamalla lapsiperheiden tulonsiirtoja, lisäämällä lapsikorotus opintotukeen ja kehittämällä opiskelun eri vaiheisiin helposti saatavaa tukea, jotta kaikki nuoret voisivat saada ammatillisen koulutuksen.

– THL on painottanut myös sitä, ettei vain perhepolitiikassa vaan monilla muillakin politiikan alueilla tehdyt päätökset, esimerkiksi verojen ja maksujen korotukset, ovat heijastuneet lapsiperheiden toimeentulon ja hyvinvoinnin mahdollisuuksiin. Haitalliset poliittiset päätökset voitaisiinkin välttää arvioimalla etukäteen päätösten seurauksia lasten ja lapsiperheiden kannalta, Eloranta muistuttaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat