Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Lasten suojeleminen on tavoite, jonka uskon yhdistävän puoluerajojen yli” – Li Andersson kommentoi Vantaan koulussa tapahtunutta väkivallantekoa

Lehtikuva / Markku Ulander

Opetusministeri Li Andersson (vas.) toteaa Twitterissä, että kiusaamiseen ja koulussa tapahtuviin väkivallan tapauksiin on syytä suhtautua asian vaatimalla vakavuudella.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hän viittaa Vantaalla Kytöpuiston koulussa välitunnilla tapahtuneeseen epäiltyyn 11-vuotiaan oppilaan pahoinpitelyyn, josta epäillään neljää 12-13-vuotiasta oppilasta.

Uhri joutui käymään sairaalassa, ja koululla kävi viime tiistaina myös poliisipartio.

– Vantaan vakava väkivallanteko herättää ymmärrettävästi runsaasti huolta, Andersson tviittaa.

Hän korostaa, että oikeus elää omaa arkea ilman pelkoa väkivallasta tai kiusatuksi ja syrjityksi joutumisesta on perustavanlaatuinen, ja koskee yhtäläisesti niin yhteiskuntamme nuorimpia jäseniä kuin aikuisiakin.

– Kun kiusaamiseen liittyy väkivaltaa on kyseessä koulun sisäisen ongelman lisäksi myös mahdollisesti rikosasia. Muutkin kiusaamisen muodot voivat täyttää rikoksen tunnusmerkistön, jolloin kodin, koulun ja sosiaaliviranomaisten lisäksi tapausten selvittämiseen osallistuu poliisi.

Anderssonin mukaan tärkeänä toimena kiusaamisen ehkäisemiseksi hallitus on luomassa koulupsykologeille ja kuraattoreille sitovan mitoituksen. Lisäksi kaikki eduskuntapuolueet kokoontuvat luomaan yhdessä toimintaohjelmaa kiusaamisen ehkäisemiseksi.

– Lasten ja nuorten suojeleminen kiusaamiselta on tavoite, jonka uskon yhdistävän puoluerajojen yli. Onkin tärkeää varmistaa kiusaamisen ehkäisemiselle suunnitelma, jonka jatkumiseen voi luottaa myös hallitusten vaihtuessa, Andersson korostaa Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE