Leijonat otti voiton Kanadasta

LEHTIKUVA / MICHAELA RIHOVA
Kuva on Suomen ja Tshekin välisestä pelistä 16.12. Prahasta.

Suomi on voittanut Kanadan 4-1 jääkiekon miesten Euro Hockey Tour -sarjan turnauksessa Moskovassa. Leijonat siirtyi ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa, kun Jere Karjalainen onnistui avausminuuteilla kahdesti maalinteossa.

DEMOKRAATTI/STT

KHL-joukkue Riian Dinamossa pelaava Karjalainen vei Suomen johtoon jo ajassa 0.31, kun 29-vuotias hyökkääjä ohjasi puolustaja Valtteri Kemiläisen laukauksen ohi Kanadan maalivahdin Justin Poggen. Maalissa oli vahva Tappara-tausta, sillä kakkossyötön maaliin antoi kirvesrintojen nykyinen tähtihyökkääjä Anton Levtchi.

Neljä yhteistä kautta Tapparassa pelanneet Karjalainen ja Kemiläinen rokottivat Kanadaa uudemman kerran vain neljä peliminuuttia myöhemmin, kun Karjalainen ohjasi ylivoimalla jälleen Kemiläisen kudin sisään. Kakkossyötön maaliin antoi Niko Ojamäki, entinen Tappara-pelaaja hänkin.

Kemiläinen ja Ojamäki edustavat tällä kaudella KHL:n Vitjaz Podolskia. Ojamäki johtaa sarjan maalipörssiä 26 täysosumalla.

Kanada piristyi toiseen erään

Vaisun avauserän pelannut Kanada piristyi toiseen erään, ja Saksan Kölner Haiea edustava Landon Ferraro tälläsi joukkueelle kavennuksen pelin puolivälin lähestyessä. Euroopassa pelaavista pelaajista koostuva Kanada valmistautuu Moskovassa perinteiseen Spengler Cup -turnaukseen, joka alkaa tapaninpäivänä Sveitsissä.

Kolmannessa erässä Salavat Julajev Ufan tehohyökkääjä Markus Granlund onnistui läpiajosta ja löi lukemat 3-1:een. HPK-kapteeni Markus Nenonen onnistui loppuminuuteilla tekemään tyhjään maaliin uransa ensimmäisen maaottelumaalin.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko teki ottelussa maajoukkuedebyyttinsä ja torjui kaikkiaan 21 kertaa.

Leijonat kohtaa sunnuntaina turnauksen viimeisessä ottelussa isäntämaa Venäjän.