Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Lepomäki puolustaa sote-kantaansa – “Jos annetaan, muttei saada, sille on suomeksi yksi sana: tappio”

Kansanedustaja Elina Lepomäen (kok.) mukaan hänen sote-kannanotostaan käynnistyi suurempi myrsky mitä hän osasi odottaa.

– Hämmentävän paljon aikaa on käytetty keskustelemaan siitä, miksi valitsin tämän ajankohdan tai “miksen ole puhunut asiasta kolmeen vuoteen”, Lepomäki kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Hän sanoo jokainen ajankohdan ennen lain hyväksymistä olevan tarkastelijasta riippuen hyvä tai huono.

– Joka tapauksessa silloin on ainoa ajankohta vaikuttaa lakiin, Lepomäki muistuttaa.

Hän kertoo haluneensa keskiviikkon tiedotustilaisuudellaan herätellä julkista keskustelua, koska aihe on vakava. Syntynyttä keskustelua Lepomäki pitää osoituksena aiheen vakavuudesta.

– Olen pahoitellut aiheesta syntynyttä hankalaa tilannetta eduskuntaryhmän kollegoilleni. Olen toiminut asiassa itsenäisesti, kannan siitä vastuun ja annan tukeni kokoomuksen ministeriryhmälle ja johdolle. Ymmärrän myös sen, että kollegat eivät ymmärrä, miksi asetin heidät hankalaan tilanteeseen. Tänään on luottamuslauseäänestys eduskunnassa ja äänestän hallituksen luottamuksen puolesta.

“Kompromissi tarkoittaa sitä, että annetaan jotain, jotta saadaan jotain.”

Lisää aiheesta

– Silti väitteet siitä, etten olisi puhunut näistä aiheista kolmeen vuoteen eivät pidä paikkaansa. Esimerkiksi Osmo Soininvaara on useasti blogeissaan viitannut sote-näkemyksiini. Jotenkin hän on saanut ne selville, vaikkei hän istu kokoomuksen ryhmäkokouksissa. Olen puhunut mallin haasteista ryhmässä, seminaareissa ja haastatteluissa. Kävimme sotesta myös laajaa keskustelua kokoomuksen puheenjohtajakampanjan yhteydessä. Tein jo silloin kantani selväksi, Lepomäki jatkaa.

Hän arvioi valinnanvapauslain aseman muuttuneen merkittävästi EU-tuomioistuimen Slovakia-päätöksen jälkeen.

– Eduskunta joutuu arvioimaan kokonaisuutta uudessa tilanteessa, jossa valinnanvapauden tosiasiallinen toteutuminen ei ole välttämättä riippuvainen siitä, hyväksyykö eduskunta lain.

– Mitä tulee kompromisseihin – koko elämä on kompromisseja ja erityisesti politiikka koalitiohallituksessa on sitä. Kompromissi tarkoittaa kuitenkin määritelmällisesti sitä, että annetaan jotain, jotta saadaan jotain. Jos annetaan, muttei saada, sille on suomeksi yksi sana: tappio.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE