Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Li Andersson ja Aki Lindén Turun ääniharavat

Jukka-Pekka Flander
SDP:n Aki Lindén keräsi Turussa liki 4 400 ääntä.

Turussa kokoomus säilytti asemansa kaupungin suurimpana puolueena. Kokoomuksen kannatus oli 23,2 prosenttia, kun äänistä oli laskettu 100 prosenttia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tulos tarkoittaa, että kokoomuksen pormestariehdokkaasta, nykyisestä kaupunginjohtajasta Minna Arvesta tulee todennäköisesti Turun pormestari, kun kaupunki siirtyy kuntavaalien jälkeen pormestarimalliin.

SDP keräsi Turun äänistä 18,5 prosenttia ja vasemmistoliitto 16,2 prosenttia.

Turun viime kuntavaalien kakkospuolue vihreät jäi neljänneksi 14,4 prosentin ääniosuudella. Vihreiden kannatuksesta suli noin viisi prosenttiyksikköä edellisistä kuntavaaleista.

Perussuomalaiset otti Turussa roiman vaalivoiton. Puolueen äänisaalis oli 13,2 prosenttia, mikä on iso harppaus vuoden 2017 kuntavaalien runsaan seitsemän prosentin kannatuksesta.

Alustavan laskennan mukaan RKP sai Turussa 5,5 prosenttia ja keskusta 4,5 prosenttia äänistä. Liike Nyt sai 2,2 prosentin ja kristillisdemokraatit 1,4 prosentin kannatuksen.

Turun suurimmat henkilökohtaiset äänisaaliit saivat vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja SDP:n pormestariehdokas Aki Lindén. Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio keräsi ison äänipotin. Kokoomuksen ehdokkaista eniten ääniä sai puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Jalkapalloilija Timo Furuholm nousi Turun valtuustoon yli 800 äänellä, mikä oli vasemmistoliiton ehdokkaista toiseksi eniten. Liike Nytin listalta valtuustoon ylsi kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE