Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Li Anderssonia esitetään luotsaamaan EU:n työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokuntaa

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Li Andersson vasemmistoliiton eurovaalivalvojaisissa Helsingissä 9. kesäkuuta 2024.

Euroopan parlamentin vasemmistoryhmä esittää Li Anderssonia työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnan puheenjohtajaksi.

Demokraatti

Demokraatti

Valiokunnan puheenjohtajuus varmistui vasemmistoryhmälle parlamentin sisäisissä neuvotteluissa maanantaina. Valiokuntien puheenjohtajat valitaan virallisesti 22. heinäkuuta alkavalla viikolla, kun parlamentin valiokunnat järjestäytyvät.

– Olen valtavan iloinen ja tyytyväinen tästä mahdollisuudesta, tämä on painava ja vaikutusvaltainen tehtävä, joka antaa erinomaiset mahdollisuudet olla mukana vaikuttamassa tärkeisiin kysymyksiin, kuten työntekijöiden oikeuksiin ja Euroopan sosiaaliseen ulottuvuuteen, Andersson sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että valiokunnan puheenjohtaja on myös tärkeässä roolissa komissaarien valinnassa ja neuvotteluissa neuvoston sekä yhteistyössä ammattiliittojen kanssa.

Anderssonin mukaan äärioikeiston nousu eri puolilla Eurooppaa osoittaa, miten tärkeää on toimia eriarvoisuuden kasvua vastaan eurooppalaisessa päätöksenteossa ja tehdä toimia muun muassa työmarkkinarikollisuuden torjumiseksi ja työehtojen parantamiseksi.

– Seuraavan kauden aikana tullaan käsittelemään muun muassa sääntelyä liittyen julkisiin hankintoihin, tekoälyyn työelämässä sekä psykososiaaliseen kuormituksen ehkäisyyn.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE