Uutiset

Liina Viherä eduskunnassa TET-jaksolla

Liina Viherä ja Tarja Filatov ehtivät kuvaan kiireisen viikon lomassa.
Liina Viherä ja Tarja Filatov ehtivät kuvaan kiireisen viikon lomassa.
Liina Viherä ja Tarja Filatov ehtivät kuvaan kiireisen viikon lomassa.

Olen Liina Viherä, viisitoistavuotias tyttö Hämeenlinnasta. Käyn Kaurialan koulua ja olen kahdeksannella luokalla. Olin TET:ssä kansanedustaja Tarja Filatovilla 9-13.4.2018

Ensimmäisenä päivänä kiertelin eduskunnassa Tarjan avustajan Ayla Shakirin kanssa ja haimme minulle kulkukortin ja muut viikkoon tarvittavat asiat. Ensimmäisenä päivänä minua jännitti aika paljon, mutta sen jälkeen jännitys hävisi. Ensimmäinen päivä oli todella mielenkiintoinen ja mukava.

Toisena päivänä näimme Tarjan kanssa juna-asemalla, josta kävelimme eduskuntatalolle. Tarjalla oli sinä päivänä paljon kokouksia ja tilaisuuksia, joissa sain olla mukana ja iltapäivällä Tarjalle tuli vierasryhmä. Päivä oli mukava ja monipuolinen.

Kolmantena päivänä menimme Tarjan kanssa Säätytalolle Väinö Lindbergin juhlaseminaariin, joka oli todella upea kokemus, ja jossa mm. Tarja Halonen piti puheen. Seminaarin jälkeen palasin Eduskuntatalolle ja kirjoitin Tarja Filatovin puheesta tiedotteen. Päivä oli todella upea kokemus, jonka varmasti tulen muistamaan pitkään.

Neljäntenä päivänä menin Tarjan kanssa aamulla kokoukseen Opetus- ja kulttuuriministeriöön, josta menimme takaisin Eduskuntatalolle. Iltapäivällä oli vielä lisää kokouksia ja pääsin päivän aikana seuraamaan kyselytuntia, joka oli myös hieno kokemus. Päivä oli kiireinen, mutta todella antoisa ja kiva  kokemus.

Eniten yllätyin viikon aikana siitä, miten paljon päätökset vaativat taustatyötä ja aikaa sekä miten paljon töitä tehdään yhteiskuntamme vuoksi.

Viimeisenä päivänä olin aamulla kokouksessa ja kokouksen jälkeen menin syömään kahden muun TET- harjoittelijan kanssa ja sitten kirjoittelinkin kyseistä kirjoitusta. Viimeinen päivä oli jälleen ihana, mutta hieman haikea, koska olen viihtynyt täällä niin hyvin.

TET-harjoittelu Tarja Filatovilla on ollut todella upea ja hieno kokemus. Eniten yllätyin viikon aikana siitä, miten paljon päätökset vaativat taustatyötä ja aikaa sekä miten paljon töitä tehdään yhteiskuntamme vuoksi. Varsinainen työ tapahtuu istuntosalien ulkopuolella. Yllätyin myös siitä, miten paljon taustalla on ihmisiä edustajia auttamassa. Ihmiset ovat olleet erittäin mukavia ja kiireiden keskellä kaikilla on ollut aikaa vaihtaa kuulumiset tai moikata, mikä on ollut upeaa huomata. Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta olla täällä ja suosittelen tätä lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa olla esimerkiksi TET:ssä Eduskunnassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat