Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Lintilä: Nykyinen suositus kotimaan matkailun välttämisestä ei vastaa tätä hetkeä – ”…siellä oli enemmän autoja kuin juhannuksena…”

Lehtikuva / Markku Ulander

Matkailusta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo STT:lle, että hänen näkemyksensä mukaan nykyinen suositus kotimaan matkailun välttämisestä ei vastaa tätä hetkeä. Lintilän mielestä Suomessa matkailu sekä mökkeily ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän toivoo, että hallitus mahdollisimman pikaisesti päivittää kotimaan matkailua koskevat suositukset. Lintilä odottaa, että uusi suositus tulee jo tällä viikolla.

– Onhan tämä tilanne pikkuisen absurdi, että ensin on avattu koulut, ravintolat ja sallitaan tilaisuudet, jossa on maksimissaan 500 henkeä, mutta sitten ei päästettäisi ihmisiä mökkeilemään.

”En näe mitään perustella sille, etteikö kotimaassa voisi matkustaa”

Kotimaan matkailun tilanne on aiheuttanut hämmennystä, kun Lintilä sanoi eilen Twitterissä, että ottaa matkailusta vastaavana ministerinä ”pikkuisen irtioton ja kannustaa kotimaan matkailuun”.

Valtioneuvoston sivuilla kuitenkin lukee edelleen, että kaikkea tarpeetonta matkustamista, kuten vapaa-ajan matkustamista, on hyvä välttää edelleen myös kotimaassa.

Lintilä ei osaa sanoa ajankohtaa, jolloin nykyinen suositus kotimaan matkailun välttämisestä on vanhentunut.

– Sitä mukaa, kun tätä tilannetta on avattu. Ensimmäinen rajoitusten avaus oli tietenkin Uudenmaan matkustuskiellon päättäminen, sen jälkeen koulujen avaaminen ja ravintolat ja suuret tilaisuudet 500 henkeen asti. En näe mitään perusteta sille, etteikö kotimaassa voisi silloin matkustaa, Lintilä sanoo.

Kun Uudenmaan sulku purettiin, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi, että nyt ei ole aika lähteä mökille.

Milloin on nyt sitten muuttunut se, että mökeille voi taas mennä?

– Olin esimerkiksi viime viikonloppuna käymässä Pohjanmaalla, kun oli pitkä viikonloppu. Kun tulimme Kuruntietä, siellä oli enemmän autoja kuin juhannuksena on liikkeellä palaamassa mökiltä, eli kyllä ihmiset itse ovat ottaneet sen käyttöön.

Näkemyksenne mukaan tämä nykyinen suositus on vanhentunut. Minkä takia uutta suositusta ei vielä ole?

– Ei sellaista ole kukaan pyytänyt.

Lintilä arvelee, että suositus välttää kotimaan matkailua on jäänyt valtioneuvoston sivuille pääministerin sanomisista Uudenmaan rajoituksen purkamisen yhteydessä.

Uusi suositus kesän matkailusta parhaillaan valmistelussa

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi tämän aamun tiedotustilaisuudessa, että hallitus on vahvasti suositellut, että myöskään kotimaan matkailua ei harrastettaisi, ja hallituksen on erikseen linjattava kysymyksestä.

Työ- ja elinkeinoministeriö puolestaan kertoo Twitterissä, että kesän vapaa-ajan matkailun suositukset ovat parhaillaan valmistelussa. Lintilä ei avaa suositusten mahdollista sisältöä sen tarkemmin.

STT–Viivi Salminen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE