Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Lisätalousarvion mietintö valmis – rahat käytössä ehkä jo huomisesta alkaen

Jukka-Pekka Flander

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on saanut valmiiksi mietinnön koskien hallituksen esitystä vuoden 2020 lisätalousarvioksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) kertoo STT:lle, että keskustelun lisätalousarvion mietinnöstä on määrä alkaa eduskunnassa kello 17.15 ja tarkoitus on edetä tänään äänestykseen asti, jolloin rahat olisivat käytössä huomisesta alkaen.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) vahvisti aiemmin tänään, että yrityksille suunnattu suora tuki on nousemassa miljardiin euroon. Hänen mukaansa rajoitustoimet ovat laajentuneet, minkä takia myös yrityksille suunnatun suoran tuen täytyy olla suurempi.

– Tarkoituksena on, että viisinkertaistamme yrityksille tulevan suoran tuen, koska tilanne on muuttunut hyvin nopeassa ajassa, Kulmuni kertoi STT:lle iltapäivällä.

Rahat halutaan mahdollisimman nopeasti liikkeelle

Hallitus on tehnyt asiassa yhteistyötä valtiovarainvaliokunnan kanssa. Uutta esitystä valiokunnalle ei ole annettu, vaan valiokunta muokkasi viime perjantaina annettua esitystä. Kulmunin mukaan näin on toimittu, jotta rahat saataisiin mahdollisimman nopeasti liikkeelle.

– Lisätalousarviomenettely veisi aikaa taas ainakin reilun viikon.

– Tämä on hyvin poikkeuksellinen menettely, mutta maassa on poikkeusolot. Poikkeuksellisena aikana täytyy toimia myös ripeästi sekä hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä. Olen kiitollinen valtiovarainvaliokunnalle, että pystyimme toimimaan näin, Kulmuni sanoi.

Valiokunnan puheenjohtajan Koskisen mukaan Business Finland on nyt saamassa jaettavaksi 700 miljoonaa ja ely-keskukset 300 miljoonaa euroa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE