Huvudnyheter

Lotten avgjorde: Kyösti Kurvinen föreslås bli FSD:s riksdagskandidat i Åboland

– Det är bra att få en chans till. Efter det här vet man om det bär uppåt, säger Kyösti Kurvinen.
– Det är bra att få en chans till. Efter det här vet man om det bär uppåt, säger Kyösti Kurvinen.
– Det är bra att få en chans till. Efter det här vet man om det bär uppåt, säger Kyösti Kurvinen.

Efter det osannolika och på rösten jämna resultatet i medlemsomröstningen i Egentliga Finlands valkrets valde FSD-styrelsen att fälla avgörandet med lottdragning.

 

Det stod alltså mellan Erica Helin och Kyösti Kurvinen och det var Kurvinen som på måndagen hade turen på sin sida då lottdragning förrättades och filmades enligt konstens alla regler på partibyrån i Hagnäs, Helsingfors.

 

– Lottdragning är inte så trevligt, men ändå det bästa i situationen då rösterna föll jämnt. För lotten är rättvis, säger Kurvinen.

 

– Mitt ödmjukaste tack för förtroendet till alla som gett mig sin röst, säger å sin sida Erica Helin efter lottdragningen.

 

FSD-styrelsen beslöt i början av oktober att bordlägga ärendet om medlemsomröstningens resultat och vidare åtgärder. Ärendet togs till ny behandling genom ett e-postmöte förra veckan och då beslöts om lottdragningen.

 

Styrelsen ville ha ett klart förslag inför distriktskongressen som hålls i Borgå inkommande veckoslut, 3-4 november.

Det har man nu i form av 44-årige Kurvinen från Pargas som i senaste riksdagsval samlade ungefär tusen röster.

 

Målsättningen för vårens riksdagsval är klar:

 

– Jag strävar efter en rejäl ökning röster jämfört med senaste riksdagsval. Man blir sällan invald på första försöket. Andra gången borde det gå bättre, säger Kurvinen och konstaterar att FSD:s enda nuvarande riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta började med ett liknande första riksdagsvalsresultat som han själv.

 

– Det är bra att få en chans till. Efter det här vet man om det bär uppåt, säger Kurvinen.

 

Han är lektor i idrott och vill i valet lyfta fram samhällets ansvar för de svagaste. Han betonar behovet av social trygghet och vikten av att förebygga marginalisering.

 

I en aktuell insändare i Åbo Underrättelser säger han så här:

 

“Tyvärr har regeringen orsakat oro i vårt samhälle med sin politik, som utgår ifrån att försämra den sociala tryggheten i vårt samhälle, för att kortsiktigt kunna gynna de mest välbärgade i vårt land. Som exempel kan nämnas att rätten till A-kassa har förkortats med 100 dagar, aktivitetsmodellen har införts, nedskärningar i utbildningen och framförallt i andra stadiets utbildning, samt forskningen har gjorts och dessutom drev regeringen igenom konkurrenskraftsavtalet som hårdast drabbade den kvinnodominerade offentliga sektorn som fick en minskning av sin semesterpeng.

 

Jag vill påstå att vi kunde minska på antalet ungdomar som marginaliseras och hamnar i utanförskap, med en politik som utgår ifrån att inkludera alla i samhället med ett tillräckligt starkt socialt skyddsnät t.ex. i form av en villkorslös medborgarlön.”

 

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast