Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Lukijoiden pyynnöstä ne ovat tässä: Täsmäohjeet, kuinka perussuomalaiset kaapataan ja Soini sysätään syrjään

Hommaforumin sivulta löytyvät täsmälliset ohjeet puolueen kaappaamiselle. Kuvakaappaus näyttää vain osan tekstistä. Koko asiakirja on demokraatti.fi:n hallussa.

26.9. 2016 klo 10:57 alkoi Suomen poliittisen historian menestyksekkäin vallankaappaus. Tuona hetkenä ilmestyivät mm. Jussi Halla-ahon ja  Matias Turkkilan aiemmin dominoineille Hommaforum-sivustolle täsmäohjeet, kuinka silloinen puheenjohtaja Timo Soini pelataan ulos puolueesta ja koko puolue vallataan pienellä vaivalla ja rahalla. Ohjeet oli allekirjoittanut Lalli IsoTalo, kuka ikinä sitten nimimerkin taakse kätkeytyikään.

Juhani Aro

Tuolloin ei luonnollisestikaan ollut tietoa Soinin omista aikeista puheenjohtajuuden suhteen, mutta Hommaforumilaisten urakka helpottui myöhemmin, kun kävi ilmi, että Soini jättää maalinsa tyhjäksi ja jättää puheenjohtajuuden 20 vuoden pestin jälkeen.

Helpon vallankaappauksen tekivät mahdolliseksi Perussuomalaisen puolueen ainutlaatuiset säännöt, joiden mukaan puolueeseen liitytään suoraan, eikä perusosastojen kautta, kuten muissa puolueissa. Tiettävästi Soini halusi tälläkin välttää puolueen kaappaamisen ja pitää jokaisen liittyvän jäsenen näpeissään. Jäseneksi pääsy vaati puoluehallituksen hyväksynnän. Näin Soinin kaarti pääsi tutkimaan jokaisen liittyjän jäsenkelpoisuuden erikseen.

Kaappajien virta puolueen jäseneksi oletettavasti alkoi tuon täsmäohjeen julkaisun jälkeen ja vain kiihtyi 2017 puoluekokouksen lähetessä. Soini itse viihtyi lähinnä ulkomailla, eikä ollut johtamassa puoluehallituksen kokouksia. Puoluesihteerikin oli uusi, eikä riittävästi tuntenut uusia liittyjiä tunnistaakseen heidät hommaforumilaisiksi.

Puoluekokoukseen saapui sitten 2 300 enemmän tai vähemmän uusia ja puheenjohtaksi valittiin jo ensimmäisellä kierroksella Jussi Halla-aho. Soinin hyväksymä Sampo Terho jäi rannalle ruikuttamaan, vaikka hänelle oli annettu tuuppaukseksi tuore ministerinvirka.

Loppu on historiaa, jonka kaikki tuntevat, mutta jonka päätepistettä ei vielä ole nähty. Luultavasti historia tulee toteamaan Timo Soinin yritykset estää puolueensa valtaukset virheeksi. Liian helppo ja halpa tapa tulla jäseneksi. Toiseksi virheeksi osoittautui nk. Lex-Soini, joka jättää puoluetukirahat emopuolueelle vaalikauden loppuun.

Ei osannut Soinikaan aavistaa lähtevänsä luomuksestaan tyhjätaskuna ja rahojen jäävän Halla-aholle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE