Politiikka

”Luo varjon koko eduskunnan ylle” – ryhmyrit tuomitsevat Hakkaraisen käytöksen

Lehtikuva
Kuvassa Antti Kaikkonen ja Antti Rinne.
Lehtikuva
Kuvassa Antti Kaikkonen ja Antti Rinne.
Lehtikuva
Kuvassa Antti Kaikkonen ja Antti Rinne.

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen kohdalla seuraamuksista päättää eduskunnassa hänen oma ryhmänsä. Näin sanoo eduskunnan suurinta ryhmää keskustaa luotsaava kansanedustaja Antti Kaikkonen.

– Puhemies on pitänyt puhuttelun (Hakkaraiselle) asiasta ja sanktiokeinot ovat ryhmän käsissä. On mahdollista antaa varoitus tai erottaa ryhmästä joko määräaikaisesti tai pysyvästi, sanoi Kaikkonen keskiviikkona STT:lle.

Humalassa ollut Hakkarainen ahdisteli kokoomuksen kansanedustajaa Veera Ruohoa viime viikolla pikkujouluillan yhteydessä. Ruoho on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Viime perjantaina eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) antoi Hakkaraiselle huomautuksen. Lisäksi Hakkarainen luopuu itse toisen varapuheenjohtajan tehtävästä. Tiistaina kerrottiin myös, että Hakkarainen on saanut eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen.

Lisäksi myöhään tiistaina kristillisdemokraattien Päivi Räsänen kertoi Ilta-Sanomille, että juopunut Hakkarainen oli vuosi sitten pikkujouluaikaan käynyt käsiksi häneen ja repinyt hiuksista.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että Hakkaraisen toiminta luo varjon koko eduskunnan ylle.

– Tämä on toistuvaa käyttäytymistä tältä kyseiseltä henkilöltä. Nyt pitäisi edustajan katsoa peiliin ja miettiä, millä tavalla käyttäytyy.

Hakkaraisen pitää itse vetää tästä vakavia johtopäätöksiä.

Keskustan Kaikkonen toteaa, että ”perussuomalaiset näköjään tyytyvät varoitukseen tässä asiassa, mutta se on kuitenkin heidän asiansa”.

Hänen mukaansa Hakkaraisen toiminta on selvästi tuomittavaa ja todella harmillista.

– Näyttää siltä, että Hakkaraisella on selvä alkoholiongelma. Tärkeää tietysti olisi, että hän saisi apua sen hoitoon.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen arvioi, että Hakkaraisen käytös kokoomusedustaja Ruohoa kohtaan on täysin anteeksiantamatonta.

– Hakkaraisen pitää itse vetää tästä vakavia johtopäätöksiä, koska tällainen käytös ei kerta kaikkiaan sovi.

STT ei tavoittanut Hakkaraista kommentoimaan asiaa.

STT–MATIAS ÅBERG

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat