Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Maailman johtajat onnittelevat Bidenia ja Harrisia – Sanna Marin: ”Ilmasto, tasa-arvo ja ihmisoikeudet tarvitsevat vahvoja puolestapuhujiaan”

Yhdysvaltain valansa vannoneet presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris saavat onnitteluita maailman poliittisilta johtajilta. Onnittelunsa ovat lähettäneet myös Suomen ulkopoliittinen johto.

Demokraatti.fi/STT

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnittelee Bidenia Twitterissä.

–  Suomi odottaa innolla yhteistyötä teidän ja hallintonne kanssa globaalien ongelmien ratkaisemiseksi sekä transatlanttisten suhteidemme vahvistamiseksi, Niinistö kirjoittaa.

Yhdysvaltain historian ensimmäistä naispuolista varapresidenttiä Kamala Harrisia sen sijaan onnittelee Suomen pääministeri Sanna Marin niin ikään Twitterissä julkaistussa viestissä.

–  Lämpimimmät onnitteluni varapresidentti Kamala Harrisille. Odotan innolla työskentelyä teidän ja hallintonne kanssa. Suomi haluaa vahvistaa hyviä suhteitaan ja yhteistyötä maanne kanssa entisestään. Ilmasto, tasa-arvo ja ihmisoikeudet tarvitsevat vahvoja puolestapuhujiaan, Marin kirjoittaa.

Boris Johnson: ”Amerikan johtajuus on elintärkeää”

Britannian pääministeri Boris Johnson onnittelee molempia Twitterissä ja sanoo, että amerikkalainen johtajuus on elintärkeää yhteisissä asioissa.

–  Onnittelut Joe Bidenille astumisesta Yhdysvaltain presidentin virkaan sekä Kamala Harrisille hänen historiallisista virkaanastujaisistaan. Amerikan johtajuus on elintärkeää asioissa, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin, ilmastonmuutoksesta koronavirukseen, Johnson kirjoittaa.

Onnittelunsa sukujuuriltaan irlantilaiselle Bidenille on lähettänyt myös Irlannin pääministeri Micheal Martin.

–  Tänään todellinen Irlannin ystävä Joe Biden aloitti Yhdysvaltain presidenttinä. Kuten hän sanoi puheessaan, tämä on historian ja toivon päivä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu lähetti tuoreelle presidentille toiveensa, että tämä vahvistaa maiden välistä liittolaisuussuhdetta.

–  Presidentti Biden, meillä on ollut lämmin ystävyyssuhde jo vuosikymmenien ajan. Odotan innolla yhteistyötä kanssanne yhteisten haasteiden kuten Iranin muodostaman uhkan kohtaamisessa. Jumala siunatkoon Yhdysvaltoja ja Israelia, Netanjahu sanoi Twitterissä julkaistussa videotervehdyksessään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.3.2021
Vielä vuosi sitten kilisteltiin, mutta kyltit kertoivat jo, mitä tuleman pitää
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE