Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Marin aloitti kampanjapäivän Tampereella – nosti esiin iloiset investointiuutiset: ”Uskon, että näitä on tulossa lisää”

Mikko Huotari

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin kampanjoi tänään kotikaupungissaan Tampereella ja sen lähiseuduilla. Marin keskusteli kuntavaaleista ja kotikaupunkinsa asioista Tampereen pormestari Lauri Lylyn (sd.) kanssa päivän alkajaisiksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Marin arvioi Lylyn haastattelussa mun muassa sitä, millaisista asioista vaalikentillä puhutaan. Hän listasi terveyspalvelut, ikäihmisten palvelut ja koulutuksen aina päivähoidosta korkeakoulutukseen.

– Kyllä itse asiassa nämä arjen asiat puhuttavat. Kunnalliset palvelut, työllisyys, elinvoima – juuri se, mistä kunnissa päätetään. On hyvä, että ihmiset ymmärtävät ja näkevät kuinka tärkeitä nämä palvelut ovat, Marin sanoi.

Marin sanoi olevansa tyytyväinen siihen‚ että Tampereella ollaan systemaattisesti puolustettu ihmisten palveluita ja pidetty niistä huolta. Hän on iloinen siitä, että nuorten korona-aikana valitettavasti lisääntyneisiin mielenterveysongelmiin puututaan myös ripeästi, kun valtuusto päättää maanantaina lisäresursseista.

– On tärkeää, että palvelut kehittyvät ihmisten tarpeiden mukana niin, että aidosti jokaisesta pidetään huolta, Marin sanoi.

Tulevaisuuden suurimmiksi haasteiksi Tampereella Marin nosti talouden ja työllisyyden – kysymykset, jotka ovat isoja myös koko maassa.

– Onneksi nyt on tulossa kova investointiaalto – teollisuuden investoinnit nousee uuteen ennätykseensä nyt tulevina aikoina. Ollaan saatu tälläkin viikolla tosi hyviä investointiuutisia niin Turkuun kuin vaikka Kouvolaan. Uskon, että näitä on tulossa lisää, hän sanoi.

Lyly huomautti, että Tampereella ollaan haluttu pitää investoinnit melko korkealla tasolla.

– Myös tämän koronan jälkeen se on osa sitä elvytystyötä. Että talous elpyy, pidetään investoinnit korkealla, hän sanoi.

Tampereella parantamisen paikan Sanna Marin näkee julkisessa päivähoidossa.

– Tiedän itse nuoren tytön äitinä, kun mekin täältä päivähoitopaikkaa silloin jonotettiin. Meillä on kyllä päivähoitopaikkoja, mutta aika paljon palvelusetelipäiväkotipaikkoja eli julkisia kaivattaisiin enemmän. Niille on tosi kova kysyntä, hän sanoi.

Lauri Lylyn haastattelussa Sanna Marin kertoi myös eilisestä vierailustaan nuorten palveluissa. Marin vieraili tällä valtuustokaudella perustetulla Nuorisovastaanotolla, joka kokoaa nuorten mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliterveyteen liittyvät palvelut yhteen.

–Yksi sellainen, mitä itse pohdin on, että pitäisikö meidän tuoda kaupunkina päihdetyöntekijöitä tai -ammattilaisia – ihmisiä, jotka pystyvät puuttumaan ajoissa tilanteisiin – myös vahvemmin koulujen arkeen. Mitä aikaisemmin saisimme esimerkiksi katkaistua sen, että aloitetaan päihteiden käyttö – osa aloittaa jo aika nuorena – mitä aikaisemmin saisimme katkaistua sen, sitä parempi se olisi nuorten kannalta, hän pohti.

Täällä voi tykätä Manse-rokista ja voi pitää korkeakulttuurista.

Marin kertoi myös tamperelaisille tekemistään kampanjapuheluista. Hän arvioi, että ihmiset ovat tyytyväisiä kaupunkiin ja sen kehitykseen – erityisesti ratikka sai kehuja. Myös kehityskohteita oli puheluissa esitetty. Marinilla olikin aiheesta tiukka kysymys pormestari Lauri Lylylle.

– Eräs kaupunkilainen toivoi Länsi-Tampereelle lisää ulkokuntoilupaikkoja – ulkopunttiksia. Niitä on kaupungissa, mutta ilmeisesti Länsi-Tampereella kaivattaisiin niitä lisää. Jos sinusta tulee pormestari vielä toiselle kaudelle – ja kun sinusta tulee – niin voitko luvata tälle kuntalaiselle, että Länsi-Tampereelle hoidetaan ulkopunttis?

Lyly vastasi, että lähiliikkumispaikkoja lisätään joka puolelle kaupunkia. Hän muistutti, että kaupunkiin on tulossa myös skeittilukio ja skeittauspaikkoja.

– Liikkumiseen pitää tehdä matalan kynnyksen paikkoja, se on tärkeä asia. Niitä ihmiset kaipaavat, hän sanoi ja huomautti, että Tampereella luonto on kävelymatkan päässä melkein kaikkialla kaupungissa.

Myös Marinille itselleen lähiluonto on tärkeä asia. Hän kertoi pitävänsä omasta kotikaupunginosastaan Kalevasta juuri siksi, että koko Kalevan läpi kulkevat puistoalueet. Kaupin ulkoilumaastoihin on myös lyhyt matka.

– Meidän pitää pitää huolta, että vaikka kaupunki kasvaa ja kaupunkiin muuttaa koko ajan enemmän ihmisiä, että puistoja ei hävitetä, vaan kehitetään ja lisätään ja että myös lähiluontokohteita pyritään suojelemaan, hän sanoi.

Sanna Marin kertoi miettineensä paljon, mikä Tampereessa on niin ihmeellistä. Miksi Tampere tuntuu hänestä kodilta ja niin hyvältä paikalta asua ja elää.

– Se johtuu siitä, että täällä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Täällä voi tykätä Manse-rokista ja voi pitää korkeakulttuurista. Voi syödä mustaamakkaraa Tammelan torilla tai olla vegaani. Kaikki mahtuvat tähän kaupunkiin ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on, hän kiteytti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE