Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Marin avasi A-studiossa hallituksen huomisia neuvotteluita: ”Tulemme käymään läpi eri tyyppisiä skenaarioita”

Lehtikuva
Pääministeri Sanna Marin (sd.).

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi illan A-studiossa, että valmiuslakiin turvautuminen saattaisi olla ajankohtaista, jos koronatapaukset jatkavat kasvuaan, kiihtymisen tahti nopeutuu ja terveydenhuollon kantokyky näyttäisi olevan uhattuna.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Marinin mukaan valmiuslakia olisi tuolloin mahdollista käyttää esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön määräämiseen töihin. Myös liikkumisen rajoitukset saattaisivat kuulua keinovalikoimaan nopeasti hankaloituvassa tilanteessa.

Marin kertoi pyytäneensä hallituksen huomisiin neuvotteluihin arviota erilaisista tilanteista, joissa valmiuslakiin saatettaisiin joutua turvautumaan. Hallituksen ei ole määrä tehdä mitään päätöksiä näissä neuvotteluissa.

–  Tulemme käymään läpi eri tyyppisiä skenaarioita, Marin sanoi.

Marin sanoi myös, että varmuuden vuoksi poikkeusoloja ei oteta käyttöön, vaan ne liittyvät selkeästi valmiuslain käyttöönottoon.

Marinin mukaan koronatilanteen kehittymistä seurataan useilla mittareilla, ja huomio on erityisesti leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueissa. Muun muassa sairaanhoidon kapasiteetti on jatkuvassa tarkkailussa.

Marin kehui A-studiossa Uuttamaata koskevia rajoitustoimia, joista kerrottiin aiemmin tiistaina.

–  Mielestäni tänään kerrotut toimet ovat juuri sen kaltaisia toimia, mitä tässä tarvitaan.

Pääministeri myös korosti toistuvasti ihmisten omia arjen toimia tautitilanteen hillitsemiseksi. Peruskoulujen etäopetukseen siirtymisen Marin puolestaan mainitsi viimesijaisena keinona, koska sillä havaittiin kevällä olevan tuntuvia kielteisiä vaikutuksia.

–  Peruskoulujen osalta on viimeiseen asti vältettävä tilannetta, että jouduttaisiin etäopetukseen, pääministeri painotti.

”Joulu pienessä piirissä”

Joulukauteen pääministeri toivoi kansalaisilta malttia ja terveyden etusijalle asettamista. Tämän toiveen hän esitti aiemmin tiistaina myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

–  Suosittelisin ihmisille, että vain läheisimpien ystävien sukulaisten kanssa joulua vietetään, ei mitään laajoja sukujouluja toivottavasti tulla näkemään, Marin sanoi A-studiossa.

Hän lisäsi, että riskiryhmään kuuluvia läheisiä on syytä suojata erityisesti muun muassa etäisyydet ja hygienia huomioiden.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE