Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Mark Rutte vahvoilla Naton pääsihteeriksi – Britannia ja USA tukevat valintaa

AFP / LEHTIKUVA / MIGUEL MEDINA

Britannia tukee Hollannin pääministerin Mark Rutten valintaa Naton seuraavaksi pääsihteeriksi, kertovat nimettömät virkamieslähteet maan ulkoministeriöstä. Politico-verkkolehti kertoi eilen myös Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kallistuneen tukemaan Ruttea, 57, puolustusliiton johtoon.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Naton nykyisen pääsihteerin Jens Stoltenbergin kautta on jatkettu jo kahdesti, viimeksi vuodella viime kesänä, koska norjalaiselle ei ole onnistuttu löytämään seuraajaa. Pääsihteerin vaihtamista keskellä Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa ei myöskään pidetty hyvänä ajatuksena. Stoltenberg valittiin Naton johtoon jo syksyllä 2014.

Uuden pääsihteerin nimen odotetaan vahvistuvan viimeistään ennen Naton 75-vuotisjuhlahuippukokousta Washingtonissa heinäkuussa. Päätös vaatii jäsenmaiden yksimielisyyden.

Spekulaatioissa Naton seuraavaksi pääsihteeriksi on ollut esillä myös muun muassa Viron pääministeri Kaja Kallas.

Rutte ilmoitti jättävänsä kotimaan politiikan jo ennen Hollannin marraskuun parlamenttivaaleja. Hän toimii kuitenkin yhä Hollannin pääministerinä, koska vaalivoittaja Geert Wilders ei ole onnistunut yrityksissä muodostaa maalle hallitusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE