Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Matias Mäkynen: Alueita ja yrityksiä ei hylätä – ”Pidämme samalla huolta ihmisistä koronakriisin keskellä”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n varapuheenjohtajan, kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan hallitus ei jätä äkillisen rakennemuutoksen kokeneita alueita oman onnensa nojaan, vaan tukee alueiden elinvoimaa ja työllisyyttä ensi vuoden talousarvion täydennysesityksessä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Mäkynen sanoo tiedotteessaan, että lisärahaa suunnataan muun muassa alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin, joilla vauhditetaan uuden yritystoiminnan syntymistä äkillisissä rakennemuutostilanteissa.

”Olemme jo aiemmin helpottaneet yrittäjien pääsyä sosiaaliturvan piiriin, millä on ollut iso merkitys erityisesti yksinyrittäjille ja ammatinharjoittajille. Yrittäjien työttömyysturvaoikeuden ja työttömyysturvan suojaosan korottamista jatketaan. Lisäksi lomautettuja koskevia työvoimapoliittisia muutoksia jatketaan opiskelun osalta, mikä lisää mahdollisuuksia opiskella lomautuksen aikana.”

Mäkynen muistuttaa, että hallitus on jo aiemmin varannut resursseja työllisyyspalveluihin, joilla esimerkiksi tuetaan irtisanomisuhan alla olevan työstä työhön siirtymistä.

”Hallitus on sitoutunut turvaamaan suomalaisten hyvinvoinnin ja yritysten selviytymisen kriisin yli mahdollisimman vähäisin inhimillisin ja taloudellisin vahingoin. Tuemme alueiden työllisyyttä ja elinvoimaa ja pidämme samalla huolta ihmisistä koronakriisin keskellä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE