Ulkomaat

May tuomitsi ääri-islamilaisuuden kovin sanoin, vaalit pidetään normaalisti

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Justin Tallis
Theresa May.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Justin Tallis
Theresa May.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Justin Tallis
Theresa May.

Britanniassa vaalikampanjointi jatkuu huomenna, ja parlamenttivaalit pidetään normaalisti torstaina yöllisistä veriteoista huolimatta, sanoo pääministeri Theresa May.

Pääministerin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat estäneet ainakin viisi terrorijuonta, joiden tavoitteena oli terrori-iskun tekeminen.

Britanniassa on tehty kolme terrori-iskua maaliskuun jälkeen. Mayn mukaan hyökkääjät kopioivat toisiaan, vaikka iskut eivät olekaan yhteydessä toisiinsa.

– Yhdellä tavalla ne kuitenkin ovat yhteydessä. Ne on tuonut yhteen paholaismainen ääri-islamin ideologia, May jyrisi.

Mayn kertoi tiedotustilaisuudessaan myös, että useat iskuissa haavoittuneista ovat kriittisessä tilassa. Iskuissa kuoli seitsemän ihmistä ja haavoittui ainakin 48.

Ukip jatkaa kampanjointia.

Britanniassa pääpuolueet ovat jäädyttäneet valtakunnalliset vaalikampanjansa ainakin tämän päivän ajaksi viime yön terrori-iskujen vuoksi. Sen sijaan itsenäisyyspuolue Ukip sanoi jatkavansa kampanjointia.

Britanniassa pidetään parlamenttivaalit torstaina.

– Konservatiivit eivät kampanjoi tänään valtakunnallisesti. Tarkastelemme tilannetta uudelleen päivän kuluessa, kun saamme tietää lisää yksityiskohtia hyökkäyksestä, puolueen edustaja sanoi.

– Neuvoteltuaan muiden puolueiden kanssa työväenpuolue on päättänyt jäädyttää valtakunnallisen kampanjoinnin iltaan saakka kunnioittaakseen kuolleita ja haavoittuneita, sanoi työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn.

Ukipin mukaan kampanjoinnin keskeyttäminen ei tule kysymykseen.

– Juuri sen ääriainekset haluaisivat meidän tekevän. Nyt, enemmän kuin koskaan meidän on kohdattava pahuus demokraattisten periaatteiden kautta, jotka ovat tehneet tästä maasta sellaisen kuin se nyt on, sanoi puolueen puheenjohtaja Paul Nuttall.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat