Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Mediat: Syyttäjä tutkii äärioikeistolaisen Lega-puolueen epäilyttävät Venäjä-yhteydet

LEHTIKUVA / AFP Andreas Solaro

Italian syyttäjäviranomaiset aloittivat torstaina tutkinnan Lega-puolueen Venäjä-yhteyksistä. Asiasta kertoivat ainakin uutistoimisto Reuters ja italialainen Corriere della Sera -lehti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uutissivusto Buzzfeed paljasti saamansa nauhoituksen perusteella keskiviikkona, että Italian sisäministerin ja äärioikeistolaisen Lega-puolueen johtajan Matteo Salvinin (kuvassa) läheinen avustaja Gianluca Savoini kävi viime syksynä neuvotteluja venäläisen öljyrahan kierrättämiseksi laittomasti vaalirahaksi Legalle.

Salvini kiisti syytökset tuoreeltaan, eikä vaalirahan päätymisestä puolueelle ole tietoa.

Euroopan parlamentissa Lega on Identiteetti ja demokratia -ryhmän (ID) suurin puolue. Samaan ryhmittyvään kuuluvat Suomesta perussuomalaisten kaksi euroedustajaa, Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen.

STT ei torstaina tavoittanut Huhtasaarta, Hakkaraista tai perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa kommentoimaan, miten syytökset vaikuttavat yhteistyöhön parlamenttiryhmässä.

Uusi ID-ryhmä muodostettiin oikeistopopulistisista ja kansallismielisistä ryhmistä alkaneelle parlamenttikaudelle. Jo muodostamisvaiheessa Legan ja muiden ryhmän puolueiden Venäjä-yhteydet herättivät keskustelua.

Perussuomalaisten Huhtasaari kommentoi STT:lle tuolloin, että Venäjä-suhteesta ei tule kynnyskysymystä, joka estäisi perussuomalaisia liittoutumasta Euroopan muiden oikeistopopulististen puolueiden kanssa yhteiseen kansallismieliseen liittoumaan europarlamentissa.

STT–TANELI KONTIAINEN

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE