Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

”Meillä ei ole varaa leikkiä turvallisuudella” – kokoomuksesta vaade toimia Ruotsin perässä

Istock

Tiistaina uutisoitiin, että Ruotsi sulkee kiinalaisyhtiöt Huawein ja ZTE:n ulos 5G-verkkojen rakentamisesta turvallisuussyistä. Ruotsin turvallisuuspalvelun mukaan “Kiina on yksi suurimmista Ruotsiin kohdistuvista uhkista”.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokoomusnuoret esittää, että Suomi seuraisi Ruotsin, Australian ja useiden muiden maiden mallia ja sulkisi kiinalaisyhtiöt Huawein ja ZTE:n ulos 5G-verkoista.

– Suomen kansallisen turvallisuuden tulee olla kaiken yhteiskunnallisen päätöksenteon ensimmäinen ja tärkein prioriteetti. On selvää, että kiinalaisyhtiöiden teknologia aiheuttaa Kiinan lakien takia selkeän turvallisuusuhan niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Meillä ei ole varaa leikkiä turvallisuudella ja ottaa riskejä sen suhteen, että arkaluontoista tietoa Suomesta vuotaisi Kiinaan kiinalaisyritysten kautta. Kiinalaisyritykset on suljettava ulos 5G-verkoista”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula toteaa tiedotteessa.

– Suomella ei ole varaa vaipua uuteen suomettumisen aikaan ja ummistaa silmiä Kiinan toiminnalta ja sen vaikutuksilta sekä Suomessa että koko maailmassa. Kommunistisen puolueen aggressiiviset toimet esimerkiksi Hong Kongissa ja maan uiguurivähemmistöjä kohtaan ovat jo itsessään asia, jota Suomi ei voi missään tilanteessa hyväksyä. Tämä yhdistettynä siihen uhkaan, jonka kiinalaisyhtiöt aiheuttavat Suomen turvallisuudelle johtavat siihen, ettei kiinalaisyhtiöitä tule missään nimessä päästää Suomen 5G-verkkoon, Pajula sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE