Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

”Meillä on todella huijattu olo” – perussuomalaisten toiminnalle suorasanaista palautetta SAK:sta

SAK / Jaakko Laulumaa.
– Tämä on todella kettumainen tilanne, 1,7 miljoonaa ääntä on annettu, osaston johtaja Jyrki Konola SAK:sta sanoo sopasta, joka syntyi perussuomalaisten kiky-kannasta.

Eilisessä MTV:n pääministeritentissä perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi, ettei kannata kiky-maksujen siirtämistä takaisin työnantajalle.

Johannes Ijäs

Demokraatti

SAK:n helmikuisessa äänestysaktiivisuuskampanja Vaalistajaan liittyvässä kyselyssä perussuomalaiset oli kuitenkin ilmoittanut kannattavansa kiky-maksujen siirtämistä työntekijöiltä takaisin työnantajien maksettavaksi perusteenaan se, että asiasta pitää neuvotella ja sopia kolmikannassa.

SAK:n osaston johtaja Jyrki Konola purki harmistustaan asiasta tänään mediatapaamisessa. Hän sanoi, että SAK:n jäsenliittojen kampanjassa on oltu sen tiedon varassa, joka perussuomalaisten puoluetoimistolta saatiin ja että vastaus oli annettu ”perussuomalaisten puolesta”.

– Siltä pohjalta me olemme viikkotolkulla levittäneet väärää tietoa ja sadatuhannet suomalaiset palkansaajaväestöön kuuluvat työihmiset ja toki muutkin ovat sitten antaneet äänensä tietyllä tavalla väärän tiedon vallitessa, Konola sanoi.

Konolan mukaan SAK:n kentältä tullut palaute on ollut sapekasta.

– Meillä on todella huijattu olo. Meidän aktiiveja ja jäseniä on huijattu.

– Me olimme siinä hyvässä uskossa, että myös perussuomalaisilta tulee perussuomalaisten virallinen kanta näihin asioihin eikä jotain sinne päin.

Perussuomalaisten viestin oli Konolan mukaan allekirjoittanut puoluetoimistolta Matti Putkonen. Hän käyttää titteliä työmies.

Konola totesi, että puolueet tiesivät ennakkoon, millainen kampanja on kyseessä ja että materiaalia hyödynnetään laajasti suomalaisen työväestön äänestysaktivoinnissa.

– Sen takia tuntuu tosi pahalta, että sitten tehdään tämmöinen temppu kuin nyt tehtiin, että meille vastataan yhtä ja sitten, kun ennakkoäänestys on päättynyt, kerrotaan, että ei se vastaus ollutkaan totta, ei se puoluetoimistolta saatu kanta pidäkään kutia.

KONOLA totesi myös, että kampanjan helmikuisessa tiedotteessa että median kirjoittamissa jutuissa mainittiin kiky-maksusta kerrottaessa, mitkä puolueet ovat valmiita maksujen siirtoon takaisin työnantajille.

Konola sanoi, että tulee huijattu olo:

– 10. helmikuuta kerrottiin Vaalistaja-startissa kampanjan kanta kiky-maksuun ja mitkä kaikki puolueet ovat tämän takaisinsiirron kannalla ja kerrottiin, että persut ovat siinä mukana. Silloin kukaan ei perussuomalaisista tätä tullut oikaisemaan. Tämä pikkuisen haisee ja maistuu astialle.

– Kun perussuomalaisilla ei ole vaaliohjelmaa, se mitä he sanovat julkisuudessa tai minkälaisia vastauksia he antavat järjestöille, nehän muodostavat sen ohjelman. Nyt meidän tulkinta on se, että he ovat rikkoneet antamaansa vaalilupausta.

Konolan mielestä Vaalistaja-kampanjassa kikystä esitetty kysymys oli kysymyssarjan tärkein. Se on hänen mukaansa konkreettinen ja nopeasti toimeenpantavissa oleva asia, joka koskettaa kaikkia palkansaajia. Siitä hyötyisivät myös pienituloiset palkansaajat, jotka eivät maksa ansiotuloveroa.

Ainakin yhteen sähköiseen aineistoon Vaalistaja-kampanja on jo korjannut perussuomalaisten vastausta. Konola sanoo, että kyseinen ”botti” suositteli aiemmin kiky-kysymyksen kohdalla perussuomalaisia muttei tee sitä enää.

PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja Riikka Purra on kommentoinut asiaa Uudelle Suomelle.

– SAK:n kysely, johon on vastattu eri tavalla, niin tämä ei valitettavasti ole käynyt ollenkaan minun tai poliittisen johdon pöydällä. Eli siinä on tapahtunut selkeä virhe puoluetoimistolla, kun työntekijä on siihen kyselyyn vastannut, Purra sanoi lehdelle.

Kukaan perussuomalaisten johdosta ei ole asiaan ottanut kantaa, Purra sanoi.

– Mikäli sdp olisi halunnut edistää kiky-muutosta, se olisi tehnyt sen jo. Vastaavaa vasemmistoylivaltaa ei taida olla luvassa. Monet liittojen jäsenet ovat raivoissaan, kun heidän rahoillaan tehdään demarien kampanjaa. Yritykset, työntekijät, talous – kaikista on huolehdittava, Purra on puolestaan kirjoittanut Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE